Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Evantai cu ciuperci și porumb

Este o rețetă delicioasă, ideală pentru pachețelul de școală al copiilor. Oana Plăcintă

Pași de preparare

  • Pentru aluat, amesteci ingredientele, frămânți timp de 5 minute, adaugi uleiul și mai frămânți până se încorporează, apoi acoperi vasul și lași 60 de minute să crească.
  • Între timp, tai cubulețe ardeiul, mușchiul și ciupercile, iar cașcavalul îl dai pe răzătoare. Întinzi aluatul, torni puțin ketchup și cu ajutorul unei linguri îl întinzi pe întreaga suprafață, apoi presari ciupercile, porumbul, ardeiul, mușchiul și cașcavalul ras.
  • Aduci una dintre laturile aluatului până la jumătatea foii și pe cealaltă la fel și presezi ușurel unde se îmbină, apoi o rostogolești și o așezi pe partea cealaltă, pe hârtia de copt din tavă. Tai cu o foarfeca fâșii late de 2-3 cm pe care le răsucești un pic, astfel încât să se vadă umplutura, după care dai aluatului o forma de semicerc. Lași să crească în jur de 45 minute. După 45 minute, ungi cu un gălbenuș amestecat cu puțin lapte și presari pe deasupra semințe de susan.
  • Introduci tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade și lași pentru 30-35 de minute.

Rețete care te-ar putea interesa

Evantai cu ciuperci și porumb
4 persoane sub 15 min Simplu
INGREDIENTE
  • 100 g Ciuperci feliate Bonduelle
  • 100 g Porumb dulce boabe Bonduelle
  • 1/2 linguriță sare alimentară
  • 125 ml. apă călduță
  • 1 lingură ulei de floarea soarelui
  • 250 g făină de grâu
  • 1/2 pliculeț drojdie uscată
  • 1 ardei roșu
  • 100 g mușchi de porc afumat
  • 100 g cașcaval olandez
  • 2 linguri ketchup
  • 1 gălbenuș
  • 2 linguri lapte
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Pentru aluat, amesteci ingredientele, frămânți timp de 5 minute, adaugi uleiul și mai frămânți până se încorporează, apoi acoperi vasul și lași 60 de minute să crească.

  • Pasul 2

    Între timp, tai cubulețe ardeiul, mușchiul și ciupercile, iar cașcavalul îl dai pe răzătoare. Întinzi aluatul, torni puțin ketchup și cu ajutorul unei linguri îl întinzi pe întreaga suprafață, apoi presari ciupercile, porumbul, ardeiul, mușchiul și cașcavalul ras.

  • Pasul 3

    Aduci una dintre laturile aluatului până la jumătatea foii și pe cealaltă la fel și presezi ușurel unde se îmbină, apoi o rostogolești și o așezi pe partea cealaltă, pe hârtia de copt din tavă. Tai cu o foarfeca fâșii late de 2-3 cm pe care le răsucești un pic, astfel încât să se vadă umplutura, după care dai aluatului o forma de semicerc. Lași să crească în jur de 45 minute. După 45 minute, ungi cu un gălbenuș amestecat cu puțin lapte și presari pe deasupra semințe de susan.

  • Pasul 4

    Introduci tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade și lași pentru 30-35 de minute.