Pași de preparare
-
Duo Mousse: Pentru început, pregătim 6 forme rotunde sau pătrate, de care doriți. Fixăm pe mijlocul formelor un despărțitor făcut dintr-un carton plastifiat. După ce le-am fixat, le punem deoparte până le vine rândul.
-
Punem mazărea la fiert în apă cu sare și o lăsăm să fiarbă cam 8-10 minute. Când este rece gata, o scufundăm repede sub apă rece și o strecurăm bine de apă. O punem în blender, adăugăm jumătate din smântână, sare, piper și nucșoară și o mixăm foarte bine, până devine o pastă fină. Golim conținutul într-un vas și îl punem deoparte până pregătim și morcovii.
-
Punem morcovii într-o oală cu apă și sare la fiert. Când sunt pătrunși, îi punem sub jet de apă rece, îi punem într-un blender, adăugăm restul de smântână, sare, piper, ghimbir și îi mixăm bine, până devin o pastă fină. Îi punem deoparte.
-
Punem într-un castron agar-agar, adăugăm 3-4 linguri de lapte, amestecăm ușor și împărțim cantitatea în două. Jumătate o punem peste pasta de mazăre și jumătate peste cea de morcovi. Omogenizăm bine fiecare compoziție și apoi turnăm repede în forme jumi-juma. Lăsăm să se răcească bine.
-
Pregătim roșiile cherry caramelizate așa: punem într-o tigaie 4 linguri ulei de măsline, adăugăm roșiile și zahărul. Lăsăm până sosul format scade, apoi condimentăm cu sare și piper, adăugăm fructele goji, usturoiul și frunzulițele de mentă întregi. Mai sotăm 2-3 minute, amestecând constant, după care luăm tigaia de pe foc. Frunzulițele de mentă le îndepărtăm.
-
Pregătim reducția de oțet balsamic așa: punem oțetul într-o crăticioară micuță împreună cu zahărul. La foc mic lăsăm să fiarbă ușor, până începe să se lege și să capete o textură mai grosuță, după care luăm de pe foc și punem cratița deoparte. Asamblare: cu o pensulă, trasăm o linie cu reducție de oțet balsamic pe farfurie, așezăm Duo Mousse-ul, apoi lângă el punem roșiile caramelizate. Picurăm și pe mousse câteva picături de reducție, decorăm cu frunzulițe de creson, fructe goji și servim. Poftă mare vă doresc!