Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Duo Mousse de mazăre și morcovi

Dacă v-am convins, poftiți cu încredere la masă! Așa mi-am convins copiii de cât de gustoase pot fi mazărea și morcovii. Angelica Nistor

Pași de preparare

  • Duo Mousse: Pentru început, pregătim 6 forme rotunde sau pătrate, de care doriți. Fixăm pe mijlocul formelor un despărțitor făcut dintr-un carton plastifiat. După ce le-am fixat, le punem deoparte până le vine rândul.
  • Punem mazărea la fiert în apă cu sare și o lăsăm să fiarbă cam 8-10 minute. Când este rece gata, o scufundăm repede sub apă rece și o strecurăm bine de apă. O punem în blender, adăugăm jumătate din smântână, sare, piper și nucșoară și o mixăm foarte bine, până devine o pastă fină. Golim conținutul într-un vas și îl punem deoparte până pregătim și morcovii.
  • Punem morcovii într-o oală cu apă și sare la fiert. Când sunt pătrunși, îi punem sub jet de apă rece, îi punem într-un blender, adăugăm restul de smântână, sare, piper, ghimbir și îi mixăm bine, până devin o pastă fină. Îi punem deoparte.
  • Punem într-un castron agar-agar, adăugăm 3-4 linguri de lapte, amestecăm ușor și împărțim cantitatea în două. Jumătate o punem peste pasta de mazăre și jumătate peste cea de morcovi. Omogenizăm bine fiecare compoziție și apoi turnăm repede în forme jumi-juma. Lăsăm să se răcească bine.
  • Pregătim roșiile cherry caramelizate așa: punem într-o tigaie 4 linguri ulei de măsline, adăugăm roșiile și zahărul. Lăsăm până sosul format scade, apoi condimentăm cu sare și piper, adăugăm fructele goji, usturoiul și frunzulițele de mentă întregi. Mai sotăm 2-3 minute, amestecând constant, după care luăm tigaia de pe foc. Frunzulițele de mentă le îndepărtăm.
  • Pregătim reducția de oțet balsamic așa: punem oțetul într-o crăticioară micuță împreună cu zahărul. La foc mic lăsăm să fiarbă ușor, până începe să se lege și să capete o textură mai grosuță, după care luăm de pe foc și punem cratița deoparte. Asamblare: cu o pensulă, trasăm o linie cu reducție de oțet balsamic pe farfurie, așezăm Duo Mousse-ul, apoi lângă el punem roșiile caramelizate. Picurăm și pe mousse câteva picături de reducție, decorăm cu frunzulițe de creson, fructe goji și servim. Poftă mare vă doresc!

Rețete care te-ar putea interesa

Duo Mousse de mazăre și morcovi
6 persoane 30-45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 300 g Mazăre verde boabe dulce Bonduelle
  • 300 g Morcovi tineri extra-fini Bonduelle
  • 4 g agar-agar
  • 200 ml. smântână
  • 4 linguri lapte
  • 1 linguriță ghimbir ras
  • 1/2 linguriță pudră de nucșoară
  • Sare
  • 20 roșii cherry tăiate în jumătate
  • 1 linguriță zahăr
  • Ulei de măsline
  • 5 frunzulițe mentă
  • 3 fire usturoi verde sau 1 cățel, depinde de care aveți
  • 1 linguriță fructe goji
  • Piper
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Duo Mousse: Pentru început, pregătim 6 forme rotunde sau pătrate, de care doriți. Fixăm pe mijlocul formelor un despărțitor făcut dintr-un carton plastifiat. După ce le-am fixat, le punem deoparte până le vine rândul.

  • Pasul 2

    Punem mazărea la fiert în apă cu sare și o lăsăm să fiarbă cam 8-10 minute. Când este rece gata, o scufundăm repede sub apă rece și o strecurăm bine de apă. O punem în blender, adăugăm jumătate din smântână, sare, piper și nucșoară și o mixăm foarte bine, până devine o pastă fină. Golim conținutul într-un vas și îl punem deoparte până pregătim și morcovii.

  • Pasul 3

    Punem morcovii într-o oală cu apă și sare la fiert. Când sunt pătrunși, îi punem sub jet de apă rece, îi punem într-un blender, adăugăm restul de smântână, sare, piper, ghimbir și îi mixăm bine, până devin o pastă fină. Îi punem deoparte.

  • Pasul 4

    Punem într-un castron agar-agar, adăugăm 3-4 linguri de lapte, amestecăm ușor și împărțim cantitatea în două. Jumătate o punem peste pasta de mazăre și jumătate peste cea de morcovi. Omogenizăm bine fiecare compoziție și apoi turnăm repede în forme jumi-juma. Lăsăm să se răcească bine.

  • Pasul 5

    Pregătim roșiile cherry caramelizate așa: punem într-o tigaie 4 linguri ulei de măsline, adăugăm roșiile și zahărul. Lăsăm până sosul format scade, apoi condimentăm cu sare și piper, adăugăm fructele goji, usturoiul și frunzulițele de mentă întregi. Mai sotăm 2-3 minute, amestecând constant, după care luăm tigaia de pe foc. Frunzulițele de mentă le îndepărtăm.

  • Pasul 6

    Pregătim reducția de oțet balsamic așa: punem oțetul într-o crăticioară micuță împreună cu zahărul. La foc mic lăsăm să fiarbă ușor, până începe să se lege și să capete o textură mai grosuță, după care luăm de pe foc și punem cratița deoparte. Asamblare: cu o pensulă, trasăm o linie cu reducție de oțet balsamic pe farfurie, așezăm Duo Mousse-ul, apoi lângă el punem roșiile caramelizate. Picurăm și pe mousse câteva picături de reducție, decorăm cu frunzulițe de creson, fructe goji și servim. Poftă mare vă doresc!