Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Curry de pui cu garnitură de legume

Curry de pui cu garnitură de legume Bonduelle. Creangă Ionela

Pași de preparare

  • Pieptul de pui se taie fâșii subțiri, se condimentează cu sare, piper, sos de soia, puțin ulei de măsline, zeamă de lămâie și se lasă la marinat o oră, la frigider.

  • Într-o tigaie se pune la încins uleiul de măsline, apoi se adaugă usturoiul tocat mărunt, fulgii de chili, ghimbirul, praful de curry, scorțișoara și nucșoara . Se prăjesc aproximativ 2 minute la foc iute. Se adaugă carnea de pui, amestecând pentru a se rumeni uniform.

  • Se adaugă cele 2 linguri de chutney de gogonele și iaurtul și se lasă pe foc până când carnea devine fragedă și sosul rezultat s-a îngroșat. Se servește împreună cu un mix de legume (amestec de legume macedonean, porumb dulce boabe și fasole roșie boabe de la Bonduelle), care a fost în prealabil sotat la tigaie în unt.

Rețete care te-ar putea interesa

Curry de pui cu garnitură de legume
4 persoane peste 45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 1 conservă (400 g) Amestec de legume Macedonean Bonduelle
  • 1 conservă (400 g) Fasole roşie boabe Bonduelle
  • 1 conservă (340 g) Porumb dulce boabe Bonduelle
  • 2 linguri chutney de gogonele
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriță ghimbir tăiat mărunt
  • 1/2 linguriță nucșoară
  • 1/2 linguriță scortișoară
  • 3 linguri praf de curry
  • 1/2 linguriță fulgi de chili
  • 4 căței usturoi
  • 500 g piept de pui
  • 250 ml. iaurt natural 3.2% grăsime
  • 1 Lămâie
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Pieptul de pui se taie fâșii subțiri, se condimentează cu sare, piper, sos de soia, puțin ulei de măsline, zeamă de lămâie și se lasă la marinat o oră, la frigider.

  • Pasul 2

    Într-o tigaie se pune la încins uleiul de măsline, apoi se adaugă usturoiul tocat mărunt, fulgii de chili, ghimbirul, praful de curry, scorțișoara și nucșoara . Se prăjesc aproximativ 2 minute la foc iute. Se adaugă carnea de pui, amestecând pentru a se rumeni uniform.

  • Pasul 3

    Se adaugă cele 2 linguri de chutney de gogonele și iaurtul și se lasă pe foc până când carnea devine fragedă și sosul rezultat s-a îngroșat. Se servește împreună cu un mix de legume (amestec de legume macedonean, porumb dulce boabe și fasole roșie boabe de la Bonduelle), care a fost în prealabil sotat la tigaie în unt.