Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Curry cu fasole verde și cartofi

Legumele congelate sunt asul din mânecă datorită căruia ne putem bucura de minunate preparate vegetariene în timpul iernii.

Pași de preparare

  • Ceapa se curăță și se toacă, se curăță și cartofii, se spală cu grijă și se taie în cuburi.

  • Usturoiul, frunzele de dafin și de curry (dacă aveăi), semințele de muătar și cardamomul se zdrobesc Într-un mojar.

  • Se încinge uleiul (sau untul clarifiat) Într-o tigaie încăpătoare și se adaugă pasta obăinută în mojar, turmericul, chimenul, coriandrul, ghimbirul tocat fin sau pudră, chilli, paprika, piperul și garam masala. Se prăjesc mirodeniile preă de 1 minut, cвt să elibereze o aromă intensă.

  • Se adaugă imediat ceapa tocată, se presară cu un strop de sare (ca să se evite să se ardă) și căleăte ceapa 2-3 minute.

  • Se adaugă fasolea verde, cartofii și cubulețele de roșie. Se acoperă totul cu apă fierbinte și se fierbe pвnă se frăgezesc cartofii și fasolea verde.

  • Se adaugă 3 linguri de cocos și se mai lasă să dea cвteva clocote, cвt să se оngroaăe. Se adaugă zeama de limetă și se potriveăte gustul de sare și piper.

  • Se porționează curry-ul în farfurii și se presară cu cocosul păstrat și cu frunzele de coriandru tocate. Se serveăte imediat, cвt este cald, cu orez sau cu pвine proaspătă. Curry

Rețete care te-ar putea interesa

Curry cu fasole verde și cartofi
4 persoane 30-45 min Simplu
INGREDIENTE
  • <p><a href="https://bonduelle.ro/produs/fasole-verde-pastai-vapeur">1 pungă (400 g) Fasole verde fină, păstăi rotunde, tăiate VAPEUR Bonduelle</a></p>
  • <p>2-3 cartofi (&icirc;n funcție de mărime)</p>
  • <p>1 roșie mare, opărită și curăăată de coajă</p>
  • <p>3 linguri de ulei vegetal (sau unt clarifiat)</p>
  • <p>1 ceapă mare</p>
  • <p>1 cățel de usturoi</p>
  • <p>2 frunze de dafin proaspete</p>
  • <p>2 frunze de curry (dacă aveăi, dacă nu, se poate și Fără)</p>
  • <p>1 v&acirc;rf de cuțit turmeric</p>
  • <p>1 linguriță chimen măcinat</p>
  • <p>1 v&acirc;rf de cuțit coriandru măcinat</p>
  • <p>2 păstăi de cardamom</p>
  • <p>2-3 cm. de rădăcină de ghimbir proaspăt sau 1 linguriță de pudră de ghimbir deshidratat</p>
  • <p>1 v&acirc;rf de cuțit pudră de chilli</p>
  • <p>1 linguriță de semințe de muștar</p>
  • <p>1 linguriță paprika dulce</p>
  • <p>1 v&acirc;rf de cuțit de piper măcinat</p>
  • <p>1 v&acirc;rf de cuțit garam masala</p>
  • <p>4 linguri de cocos răzuit proaspăt</p>
  • <p>1 limetă</p>
  • <p>Coriandru verde tocat (merge și pătrunjel) pentru presărat</p>
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Ceapa se curăță și se toacă, se curăță și cartofii, se spală cu grijă și se taie în cuburi.

  • Pasul 2

    Usturoiul, frunzele de dafin și de curry (dacă aveăi), semințele de muătar și cardamomul se zdrobesc Într-un mojar.

  • Pasul 3

    Se încinge uleiul (sau untul clarifiat) Într-o tigaie încăpătoare și se adaugă pasta obăinută în mojar, turmericul, chimenul, coriandrul, ghimbirul tocat fin sau pudră, chilli, paprika, piperul și garam masala. Se prăjesc mirodeniile preă de 1 minut, cвt să elibereze o aromă intensă.

  • Pasul 4

    Se adaugă imediat ceapa tocată, se presară cu un strop de sare (ca să se evite să se ardă) și căleăte ceapa 2-3 minute.

  • Pasul 5

    Se adaugă fasolea verde, cartofii și cubulețele de roșie. Se acoperă totul cu apă fierbinte și se fierbe pвnă se frăgezesc cartofii și fasolea verde.

  • Pasul 6

    Se adaugă 3 linguri de cocos și se mai lasă să dea cвteva clocote, cвt să se оngroaăe. Se adaugă zeama de limetă și se potriveăte gustul de sare și piper.

  • Pasul 7

    Se porționează curry-ul în farfurii și se presară cu cocosul păstrat și cu frunzele de coriandru tocate. Se serveăte imediat, cвt este cald, cu orez sau cu pвine proaspătă. Curry