Pași de preparare
-
Ceapa se curăță și se toacă, se curăță și cartofii, se spală cu grijă și se taie în cuburi.
-
Usturoiul, frunzele de dafin și de curry (dacă aveăi), semințele de muătar și cardamomul se zdrobesc Într-un mojar.
-
Se încinge uleiul (sau untul clarifiat) Într-o tigaie încăpătoare și se adaugă pasta obăinută în mojar, turmericul, chimenul, coriandrul, ghimbirul tocat fin sau pudră, chilli, paprika, piperul și garam masala. Se prăjesc mirodeniile preă de 1 minut, cвt să elibereze o aromă intensă.
-
Se adaugă imediat ceapa tocată, se presară cu un strop de sare (ca să se evite să se ardă) și căleăte ceapa 2-3 minute.
-
Se adaugă fasolea verde, cartofii și cubulețele de roșie. Se acoperă totul cu apă fierbinte și se fierbe pвnă se frăgezesc cartofii și fasolea verde.
-
Se adaugă 3 linguri de cocos și se mai lasă să dea cвteva clocote, cвt să se оngroaăe. Se adaugă zeama de limetă și se potriveăte gustul de sare și piper.
-
Se porționează curry-ul în farfurii și se presară cu cocosul păstrat și cu frunzele de coriandru tocate. Se serveăte imediat, cвt este cald, cu orez sau cu pвine proaspătă.