Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Curcan cu sos de rodii și ciupercuțe cu fenicul

O combinație interesantă de carne, sos și garnitură de ciupercuțe în care aromele se combină perfect, dulceag cu acru și aromat. Irina Calistru

Pași de preparare

  • Carnea de curcan se trece sub un jet de apă, se usucă cu un șervet de bucătărie și se condimentează cu sare și piper. Carnea de curcan se frige pe grill.

  • Rodia se curăță, se fărâmițează semințele la blender, apoi se strecoară sucul (se pot păstra câteva semințe pentru decor). Se amestecă sucul de rodie cu mierea și o linguriță de oțet balsamic și se pun la fiert 15-20 minute, la foc mic, amestecând continuu. Se dizolvă amidonul în puțină apă, apoi se adaugă în sosul de rodii și se amestecă până se leagă sosul. Se dă deoparte.

  • Bulbul de fenicul se taie în fâșii subțiri și se pune la călit în 50 g unt. Se adaugă și ciupercile din borcan scurse de zeamă. Adăugăm și sosul de soia și lingurița de oțet balsamic. Acestea din urmă vor da gust și culoare ciupercilor.

  • Când carnea este gata, se stropește cu suc de lămâie, se așează pe un platou, se pun câteva lingurițe de sos de rodii și ciupercuțele cu fenicul.

Rețete care te-ar putea interesa

Curcan cu sos de rodii și ciupercuțe cu fenicul
2 persoane 15-30 min Simplu
INGREDIENTE
  • 1 borcan (280 g) Ciuperci feliate Bonduelle

  • 3 piepturi de curcan

  • 1 fenicul

  • 50 g unt

  • 1 rodie

  • 2 linguri miere de albine

  • 2 lingurițe oțet balsamic

  • 1/2 linguriță amidon

  • 1 linguriță sare

  • 1 linguriță sos de soia

  • 1 linguriță suc de lămâie

  • 1 linguriță piper

Pași de preparare
  • Pasul 1

    Carnea de curcan se trece sub un jet de apă, se usucă cu un șervet de bucătărie și se condimentează cu sare și piper. Carnea de curcan se frige pe grill.

  • Pasul 2

    Rodia se curăță, se fărâmițează semințele la blender, apoi se strecoară sucul (se pot păstra câteva semințe pentru decor). Se amestecă sucul de rodie cu mierea și o linguriță de oțet balsamic și se pun la fiert 15-20 minute, la foc mic, amestecând continuu. Se dizolvă amidonul în puțină apă, apoi se adaugă în sosul de rodii și se amestecă până se leagă sosul. Se dă deoparte.

  • Pasul 3

    Bulbul de fenicul se taie în fâșii subțiri și se pune la călit în 50 g unt. Se adaugă și ciupercile din borcan scurse de zeamă. Adăugăm și sosul de soia și lingurița de oțet balsamic. Acestea din urmă vor da gust și culoare ciupercilor.

  • Pasul 4

    Când carnea este gata, se stropește cu suc de lămâie, se așează pe un platou, se pun câteva lingurițe de sos de rodii și ciupercuțele cu fenicul.

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.