Pași de preparare
-
Carnea de curcan se trece sub un jet de apă, se usucă cu un șervet de bucătărie și se condimentează cu sare și piper. Carnea de curcan se frige pe grill.
-
Rodia se curăță, se fărâmițează semințele la blender, apoi se strecoară sucul (se pot păstra câteva semințe pentru decor). Se amestecă sucul de rodie cu mierea și o linguriță de oțet balsamic și se pun la fiert 15-20 minute, la foc mic, amestecând continuu. Se dizolvă amidonul în puțină apă, apoi se adaugă în sosul de rodii și se amestecă până se leagă sosul. Se dă deoparte.
-
Bulbul de fenicul se taie în fâșii subțiri și se pune la călit în 50 g unt. Se adaugă și ciupercile din borcan scurse de zeamă. Adăugăm și sosul de soia și lingurița de oțet balsamic. Acestea din urmă vor da gust și culoare ciupercilor.
-
Când carnea este gata, se stropește cu suc de lămâie, se așează pe un platou, se pun câteva lingurițe de sos de rodii și ciupercuțele cu fenicul.