Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Curcan cu legume, bere și portocale la cuptor

Curcan cu legume la cuptor. Cristina Mihaela Oprea

Pași de preparare

  • Am tăiat în pulpa de curcan niște buzunărașe în care am pus felii de usturoi și niște rămurele de rozmarin, iar ceapa și restul de usturoi le-am tocat. Pulpa de curcan am prăjit-o în puțin ulei, până s-a rumenit frumos, apoi am adăugat legumele.

  • Când ceapa a devenit aurie, am pus puțină boia de ardei dulce și am stins cu aproximativ 100 ml de bere (dacă doriți mai mult sos, puteți completa cu apă sau mai multă bere - aceasta frăgezește carnea și îi dă un gust deosebit sosului).

  • Am pus curcanul în tava cu legumele și am adăugat 2 bucăți de mere și o pulpă de portocală (portocala se aruncă la final, are rolul să frăgezească carnea și să o facă foarte bună). Tava se dă la cuptor pentru aproximativ 1,5 - 2 ore, până când carnea este gata. Poftă bună!

Rețete care te-ar putea interesa

Curcan cu legume, bere și portocale la cuptor
6 persoane sub 15 min Simplu
INGREDIENTE
  • <p><a href="https://bonduelle.ro/produs/amestec-legume-congelate">1 pungă (400 g) Amestec de legume &ldquo;4 anotimpuri&rdquo; Bonduelle</a></p>
  • <p>1 pulpă de curcan mare</p>
  • <p>2 cepe</p>
  • <p>2 căței usturoi</p>
  • <p>Rozmarin</p>
  • <p>2 mere</p>
  • <p>1 portocală</p>
  • <p>100 ml. bere</p>
  • <p>Sare</p>
  • <p>Piper</p>
  • <p>Boia dulce</p>
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Am tăiat în pulpa de curcan niște buzunărașe în care am pus felii de usturoi și niște rămurele de rozmarin, iar ceapa și restul de usturoi le-am tocat. Pulpa de curcan am prăjit-o în puțin ulei, până s-a rumenit frumos, apoi am adăugat legumele.

  • Pasul 2

    Când ceapa a devenit aurie, am pus puțină boia de ardei dulce și am stins cu aproximativ 100 ml de bere (dacă doriți mai mult sos, puteți completa cu apă sau mai multă bere - aceasta frăgezește carnea și îi dă un gust deosebit sosului).

  • Pasul 3

    Am pus curcanul în tava cu legumele și am adăugat 2 bucăți de mere și o pulpă de portocală (portocala se aruncă la final, are rolul să frăgezească carnea și să o facă foarte bună). Tava se dă la cuptor pentru aproximativ 1,5 - 2 ore, până când carnea este gata. Poftă bună!