Pași de preparare
-
Pentru blat, separi ouăle, după care freci gălbenușurile cu uleiul, sarea și spanacul tocat mărunt. Adaugi 3 linguri smântână și făina cernută cu praful de copt.
-
Separat, bați albușurile spumă tare și le încorporezi treptat în amestecul cu spanac.
-
Tapetezi o tavă mare cu hârtie de copt, torni compoziția și o introduci în cuptorul preîncălzit, pentru 15-20 de minute. Răstorni blatul pe un prosop, îl lași să se răcească, după care îI tai în două părți egale.
-
Pentru cremă, mixezi brânza, adaugi smântâna și o condimentezi cu sare. Tai ciupercile cubulețe, toci mărarul cât mai mărunt și le adaugi peste crema de brânză.
-
Pui primul blat, întinzi crema cu ciuperci și acoperi cu cel de-al doilea blat și dai la rece.
-
Se taie înainte de servire și se decorează după imaginație.