Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Crumble cu legume şi porumb

O rețetă servită de Brîndușa Scheaua.

Pași de preparare

  • Toate legumele se curăță și se toacă.

  • Se face blatul: fulgii de ovăz și frunzele de cimbru se pun ]ntr-un blender și se mărunesc. Se amestecă cu făina. Se adaugă untul tăiat în bucățele mici. Se amestecă cu degetele, până când coca arată ca firimiturile. Se adaugă sare, piper și brânză rasă. Se amestecă și se lasă la rece.

  • Se face sosul bechamel: untul se topește într-o tigaie antiaderentă. Se adaugă făina și se amestecă bine, până când făina se colorează ușor. Se toarnă laptele rece, câte puțin, și se amestecă încontinuu ca să nu se formeze cocoloașe. La final se adaugă sare, piper și brânză rasă.

  • Se pun toate legumele în sosul bechamel. Se amestecă bine și se lasă să fiarbă la foc mic pentru 5 - 7 minute, amestecând din când în când.

  • Sosul cu legume se pune în șase forme mici termorezistente, sau într-o cratiță încăpătoare. Deasupra se presară firimiturile de blat.

  • Acest crumble cu legume se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, pentru 30 - 40 minute, până se aurește frumos.

Rețete care te-ar putea interesa

Crumble cu legume şi porumb
4 persoane peste 45 min Mediu
INGREDIENTE
  • 1 conservă (170 g) Porumb dulce boabe Bonduelle

  • 1 conservă (200 g) Mazăre verde boabe dulce Bonduelle

  • 100 g ardei roșu, tăiat cubulețe

  • 50 g ardei galben, tăiat cubulețe

  • 2 morcovi, tăiați cubulețe

  • 3 căței de usturoi, tăiați felii

  • 1 fir de praz, tăiat rondele subțiri

  • 1 ceapă roșie, tocată

  • Pentru blat:

  • 200 g făină

  • 50 g fulgi de ovăz

  • 100 g unt

  • 50 g brânză rasă

  • Câteva rămurele de cimbru

  • Piper, sare după gust

  • Pentru sosul bechamel:

  • 50 g unt

  • 2 linguri cu făină

  • 400 ml. lapte

  • 50 g brânză rasă

  • Pentru sosul bechamel:

  • 50 g unt

  • 2 linguri cu făină

  • 400 ml. lapte

  • 50 g brânză rasă

  • Sare, piper după gust

Pași de preparare
  • Pasul 1

    Toate legumele se curăță și se toacă.

  • Pasul 2

    Se face blatul: fulgii de ovăz și frunzele de cimbru se pun ]ntr-un blender și se mărunesc. Se amestecă cu făina. Se adaugă untul tăiat în bucățele mici. Se amestecă cu degetele, până când coca arată ca firimiturile. Se adaugă sare, piper și brânză rasă. Se amestecă și se lasă la rece.

  • Pasul 3

    Se face sosul bechamel: untul se topește într-o tigaie antiaderentă. Se adaugă făina și se amestecă bine, până când făina se colorează ușor. Se toarnă laptele rece, câte puțin, și se amestecă încontinuu ca să nu se formeze cocoloașe. La final se adaugă sare, piper și brânză rasă.

  • Pasul 4

    Se pun toate legumele în sosul bechamel. Se amestecă bine și se lasă să fiarbă la foc mic pentru 5 - 7 minute, amestecând din când în când.

  • Pasul 5

    Sosul cu legume se pune în șase forme mici termorezistente, sau într-o cratiță încăpătoare. Deasupra se presară firimiturile de blat.

  • Pasul 6

    Acest crumble cu legume se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, pentru 30 - 40 minute, până se aurește frumos.

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.