Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Crochete de cartofi umplute cu mazăre

Dacă vrem să fie mai sănătoși, putem să-i dăm la cuptor până devin ușor maronii. Maria Antal

Pași de preparare

  • Fierbem cartofii. După ce au fiert, îi curățăm și îi facem piure. Adăugăm sare, jumătate din cantitatea de suc de lime și făina de grâu și amestecăm.
  • Zdrobim mazărea. Adăugăm nucă de cocos, sare, semințe de chimion, pudră de chili, sucul de lime rămas și amestecăm.
  • Pentru a prepara chifteluțele, punem puțină făină pe mâini pentru ca astfel compoziția de cartofi să nu se lipească de mâini și luăm o lingură din această compoziție și facem o turtă în palmele noastre. Punem o linguriță de compoziție de mazăre în centrul turtei de cartofi și închidem, creând o minge.
  • Încingem uleiul și le prăjim până când devin ușor maronii.
  • Servim cu sos, după plăcerea noastră.

Rețete care te-ar putea interesa

Crochete de cartofi umplute cu mazăre
4 persoane 30-45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 2 căni Mazăre verde boabe dulce Bonduelle
  • 1 cană făină de grâu
  • 6 cartofi
  • 1 cană fulgi de nucă de cocos
  • 1 linguriță chimion pudră
  • 1 linguriță chili pudră
  • Suc de lime
  • Sare
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Fierbem cartofii. După ce au fiert, îi curățăm și îi facem piure. Adăugăm sare, jumătate din cantitatea de suc de lime și făina de grâu și amestecăm.

  • Pasul 2

    Zdrobim mazărea. Adăugăm nucă de cocos, sare, semințe de chimion, pudră de chili, sucul de lime rămas și amestecăm.

  • Pasul 3

    Pentru a prepara chifteluțele, punem puțină făină pe mâini pentru ca astfel compoziția de cartofi să nu se lipească de mâini și luăm o lingură din această compoziție și facem o turtă în palmele noastre. Punem o linguriță de compoziție de mazăre în centrul turtei de cartofi și închidem, creând o minge.

  • Pasul 4

    Încingem uleiul și le prăjim până când devin ușor maronii.

  • Pasul 5

    Servim cu sos, după plăcerea noastră.