Pași de preparare
-
Tăiem ceapa albă mărunt, morcovii, păstârnacul, cartofii înn cuburi și feliile de prosciutto în fâșii.
-
Într-o cratiță cu puțin ulei și unt călim ceapa, morcovul și păstârnacul și condimentăm cu sare și piper. După câteva minute adăugăm și cartofii peste care adăugăm stocul de legume. Presărăm ierburi aromatice și frunze de mentă și lasăm sa fiarbă toate legumele până când cartofii sunt fierti și imediat adăugăm și mazărea (fără decongelare). Toate legumele vor fierbe încă 7minute după care adăugăm smântâna dulce și pasăm cu ajutorul unui blender până devine un conținut cremos.
-
Punem feliile de prosciutto în uleiul încins și le sotăm până capătă o culoare rumenă. Le scoatem pe un șervet de hârtie pentru a-și lăsa surplusul de ulei. Punem crema de mazăre într-un bol / farfurie, după care ornăm cu prosciutto crocant și germeni de ridiche.