Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Cotlete de porc umplute cu mazăre

Delicioasele cotlete de porc aromate și parfumate cu mazărea Bonduelle! O idee pentru masa de Crăciun! Anișoara Ursan

Pași de preparare

  • Cotletele spălate și zvântate se taie astfel încât să obținem un buzunar, apoi se presară cu sare și piper. Se încinge un pic uleiul și se călește la foc iute, cca 7 minute, mazărea cu ardeiul tăiat cubulețe și costița afumată, tăiată fâșii subțiri. Se condimentează cu sare și piper, se lasă să se răcească un pic, apoi se adaugă cașcavalul ras și verdeața tocată fin.
  • Se umple cotletele cu umplutura de mazăre, apoi se prinde gura buzunarelor cu scobitori din bambus și se așează într-o tăviță, se stropesc cu un pic de ulei de măsline, se presară deasupra lor legumele deshidratate fără sare și se condimentează cu amestecul de plante aromatice de Provence.
  • Se toarnă vinul și 250 ml apă, se pun foile de dafin și piperul boabe. Se acoperă tăviță cu o folie de aluminiu și se dă la cuptor cca 30-40 de minute. Se scoate tăvița și se dă folia la o parte, se udă cotletele cu sos din tavă și se mai lasă cca 30 de minute, până se rumenesc frumos.
  • După ce s-au făcut cotletele, se îndepărtează scobitorile, se feliază și se servesc cu o garnitură de cartofi sau orez. Poftă bună!

Rețete care te-ar putea interesa

Cotlete de porc umplute cu mazăre
2 persoane 15-30 min Simplu
INGREDIENTE
  • 250 g Mazăre verde boabe dulce Bonduelle
  • 2 cotlete de porc
  • 1 ardei roșu
  • 200 g costiță afumată
  • 100 g cașcaval
  • 1 leg pătrunjel verde
  • 150 ml. vin alb sec
  • 100 ml. ulei de măsline
  • 50 g legume deshidratate fara sare
  • 20 g amestec de plante aromatice de Provence
  • 10 g sare
  • 3 foi de dafin
  • 10 g piper negru boabe
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Cotletele spălate și zvântate se taie astfel încât să obținem un buzunar, apoi se presară cu sare și piper. Se încinge un pic uleiul și se călește la foc iute, cca 7 minute, mazărea cu ardeiul tăiat cubulețe și costița afumată, tăiată fâșii subțiri. Se condimentează cu sare și piper, se lasă să se răcească un pic, apoi se adaugă cașcavalul ras și verdeața tocată fin.

  • Pasul 2

    Se umple cotletele cu umplutura de mazăre, apoi se prinde gura buzunarelor cu scobitori din bambus și se așează într-o tăviță, se stropesc cu un pic de ulei de măsline, se presară deasupra lor legumele deshidratate fără sare și se condimentează cu amestecul de plante aromatice de Provence.

  • Pasul 3

    Se toarnă vinul și 250 ml apă, se pun foile de dafin și piperul boabe. Se acoperă tăviță cu o folie de aluminiu și se dă la cuptor cca 30-40 de minute. Se scoate tăvița și se dă folia la o parte, se udă cotletele cu sos din tavă și se mai lasă cca 30 de minute, până se rumenesc frumos.

  • Pasul 4

    După ce s-au făcut cotletele, se îndepărtează scobitorile, se feliază și se servesc cu o garnitură de cartofi sau orez. Poftă bună!