Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Coșulețe umplute cu cremă de ciuperci

Aperitiv aspectuos și ușor de preparat. Marian Măciucă

Pași de preparare

  • Lămâile se spală și se șterg. Fiecărei lămâi i se taie o bucată de la unul din capete, astfel încât să se asigure stabilitatea acestora în farfurie. Cu un cuțit bine ascuțit se decupează din lămâi forma de coșulețe. Mi-a ușurat mult munca, atunci când am scobit lămâile cuțitul pentru înlăturarea cotoarelor de mere.
  • Ciupercile se scurg și se pun împreună cu uleiul într-o tigaie. Se acoperă cu capac și se lasă la foc mic, până ce scade tot lichidul lăsat de ciuperci. Se lasă să se răcească și se pasează cu un blender vertical, împreună cu măslinele, piperul și eventual sarea.
  • Se adaugă smântână atât cât să obținem o consistență cremoasă. Compoziția se pune într-un poș si se umplu coșulețele. Se dau la rece înainte de servire.

Rețete care te-ar putea interesa

Coșulețe umplute cu cremă de ciuperci
4 persoane 30-45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 2 borcane (560g) ciuperci feliate Bonduelle
  • 4 bucăți lămâi
  • 2 linguri smântână
  • 1 ceapă
  • 50 ml. ulei
  • 100 g măsline
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Lămâile se spală și se șterg. Fiecărei lămâi i se taie o bucată de la unul din capete, astfel încât să se asigure stabilitatea acestora în farfurie. Cu un cuțit bine ascuțit se decupează din lămâi forma de coșulețe. Mi-a ușurat mult munca, atunci când am scobit lămâile cuțitul pentru înlăturarea cotoarelor de mere.

  • Pasul 2

    Ciupercile se scurg și se pun împreună cu uleiul într-o tigaie. Se acoperă cu capac și se lasă la foc mic, până ce scade tot lichidul lăsat de ciuperci. Se lasă să se răcească și se pasează cu un blender vertical, împreună cu măslinele, piperul și eventual sarea.

  • Pasul 3

    Se adaugă smântână atât cât să obținem o consistență cremoasă. Compoziția se pune într-un poș si se umplu coșulețele. Se dau la rece înainte de servire.