Pași de preparare
-
Se prepară din făină amestecată cu margarină sau untul moale, sare și un ou bătut, un aluat omogen, care se înfășoară în celofan și se dă la rece cel puțin 30 minute.
-
Se dau în câteva clocote cu apă și sare legumele congelate, care apoi se scurg și se lasă să se răcească. Se mixează bine albușurile cu un praf de sare. Crema de brânză se amestecă cu gălbenușurile. Se amestecă ușor albușurile bătute cu gălbenușurile, amestecate cu brânza și legumele fierte și călite un pic în ulei.
-
Din aluatul rece se întinde o foaie subțire din care decupăm cu gura unui pahar cercuri pe care mai apoi le așezăm în formele unse cu ulei Unisol și care se dau la copt cca.15 minute. Se scot din cuptor și se umplu cu amestecul de brânză și legume. Deasupra se presară cercuri de ceapă roșie și se mai dau încă 15 minute la copt.
-
Se oprește focul din cuptor, dar coșulețele se lasă să se răcească în voie în cuptor, apoi se scot din forme și se servesc reci, ca aperitiv. Poftă bună!