Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Coșulețe cu legume și sos de parmezan

Rafinament și gust desăvârșit în aceste minunate coșulețe, servite cu un sos cald, aerat, delicios, de parmezan! Anișoara Ursan

Pași de preparare

 • Legumele se fierb al dente (cca 7 minute de la primul clocot) în apă cu un praf de sare, apoi se trec sub jet de apă rece și se lasă să se scurgă foarte bine.

 • Într-o tigaie încinsă se presară câte 50 g de parmezan ras, se lasă să se topească, apoi se întoarce cu grijă cu o paletă și pe cealaltă parte. Se ia cu paleta și se pune fierbinte pe fundul unui castronel, ceșcuță sau pahar. La fel se procedează și cu celelalte 3 coșulete.

 • Se prepară sosul de parmezan, mixând la viteză maximă albușul cu un praf de sare, până se întărește. Gălbenușurile se amestecă cu smântâna, uleiul de măsline, parmezanul ras și un praf de piper, apoi punem vasul la bain-marin, amestecând continuu. Când sosul se leagă, adăugăm albușul bătut spumă tare și mai lăsăm 3 minute, amestecând continuu. Când coșulețele s-au răcit, se scot de pe forme și se umplu cu legume fierte, apoi se servesc fiecare pe farfurie individuală, cu sos cald de parmezan.

Rețete care te-ar putea interesa

Coșulețe cu legume și sos de parmezan
4 persoane 30-45 min Simplu
INGREDIENTE
Pași de preparare
 • Pasul 1

  Legumele se fierb al dente (cca 7 minute de la primul clocot) în apă cu un praf de sare, apoi se trec sub jet de apă rece și se lasă să se scurgă foarte bine.

 • Pasul 2

  Într-o tigaie încinsă se presară câte 50 g de parmezan ras, se lasă să se topească, apoi se întoarce cu grijă cu o paletă și pe cealaltă parte. Se ia cu paleta și se pune fierbinte pe fundul unui castronel, ceșcuță sau pahar. La fel se procedează și cu celelalte 3 coșulete.

 • Pasul 3

  Se prepară sosul de parmezan, mixând la viteză maximă albușul cu un praf de sare, până se întărește. Gălbenușurile se amestecă cu smântâna, uleiul de măsline, parmezanul ras și un praf de piper, apoi punem vasul la bain-marin, amestecând continuu. Când sosul se leagă, adăugăm albușul bătut spumă tare și mai lăsăm 3 minute, amestecând continuu. Când coșulețele s-au răcit, se scot de pe forme și se umplu cu legume fierte, apoi se servesc fiecare pe farfurie individuală, cu sos cald de parmezan.

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.