Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Coquelet la cuptor cu fasole verde și sos de muștar

O rețetă savuroasă!

Pași de preparare

  • Spălăm puiul, îl curățăm dacă mai e nevoie și îl pârlim la foc. Tăiem partea posterioară a puiului și vârfurile aripilor, după care îl tăiem pe jumătate și îl condimentăm pe toate părțile cu sare, busuioc, oregano și boia.

  • Ungem puiul cu ulei și îl introducem alături de câteva felii de usturoi la cuptorul încins în prealabil la 200°C timp de 25-30 minute.

  • Facem un sos lejer din muștar de boabe franțuzesc și muștar dulce, pe care îl amestecăm cu puțin ulei de măsline, precum la maioneză. Apoi adăugăm caperele, pătrunjelul tocat mărunt și mierea. Sosul trebuie să fie fluid.

  • Punem în tigaie fasolea verde în puțin ulei de măsline și adăugăm roșia cubulețe și pătrunjelul tocat mărunt. Condimentăm cu oregano, sare și piper. Lăsăm să fiarbă 10 minute și adăugăm mărarul tocat.

Rețete care te-ar putea interesa

Coquelet la cuptor cu fasole verde și sos de muștar
2 persoane 30-45 min Mediu
INGREDIENTE
  • 1 pungă (400 g) Fasole verde întreagă Bonduelle
  • 400 g pui coquelet
  • 1 roșie mică
  • 1 ridiche
  • 50 g unt
  • 80 g muștar dulce
  • 3 linguri ulei de măsline
  • o lingură muștar franțuzesc boabe
  • o linguriță de miere
  • o lingură de capere
  • 1 usturoi
  • o legătură mărar
  • o jumătate de legătură pătrunjel
  • germeni busuioc
  • oregano
  • busuioc
  • boia dulce
  • piper alb
  • sare grunjoasa
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Spălăm puiul, îl curățăm dacă mai e nevoie și îl pârlim la foc. Tăiem partea posterioară a puiului și vârfurile aripilor, după care îl tăiem pe jumătate și îl condimentăm pe toate părțile cu sare, busuioc, oregano și boia.

  • Pasul 2

    Ungem puiul cu ulei și îl introducem alături de câteva felii de usturoi la cuptorul încins în prealabil la 200°C timp de 25-30 minute.

  • Pasul 3

    Facem un sos lejer din muștar de boabe franțuzesc și muștar dulce, pe care îl amestecăm cu puțin ulei de măsline, precum la maioneză. Apoi adăugăm caperele, pătrunjelul tocat mărunt și mierea. Sosul trebuie să fie fluid.

  • Pasul 4

    Punem în tigaie fasolea verde în puțin ulei de măsline și adăugăm roșia cubulețe și pătrunjelul tocat mărunt. Condimentăm cu oregano, sare și piper. Lăsăm să fiarbă 10 minute și adăugăm mărarul tocat.