Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Conopidă în stil chinezesc

O rețetă servită de Violeta Postolache.

Pași de preparare

  • Fierbem conopida vreme de câteva minute în apă cu sare. Conopida trebuie să rămână ușor crocantă, nu trebuie să se înmoaie foarte tare la fiert - este important în orice tip de retete în care avem conopidă. O scoatem și o lăsăm la scurs.

  • Punem Într-un vas apa, sosul de soia, sosul teryiaki, ghimbirul, făina și amidonul. Amestecăm energic pвnă obținem un aluat puțin mai gros decât cel de clătite. Dacă este cazul mai adăugați fie puțină apă, fie puțină făină.

  • Trecem conopida prin acest aluat și apoi o prăjim câteva secunde în uleiul de susan bine încins, pe ambele părți, cât să se rumenească ușor și să capete o culoare maronie.

  • O scoatem și o păstrăm la cald. Fierbem orezul și adăugăm sarea, ghimbirul, ceapa și ardeiul tăiate fâșii și amestecăm.

  • Așezăm orezul pe un platou și punem deasupra conopida. Adăugăm ceapă verde.

Rețete care te-ar putea interesa

Conopidă în stil chinezesc
2 persoane 15-30 min Mediu
INGREDIENTE
  • 500 g Conopidă Bonduelle
  • 2 linguri cu sos de soia dark
  • 2 linguri cu sos teryiaki
  • 1 praf de ghimbir
  • 1 linguriță cu amidon
  • 3-4 linguri cu făină
  • 200 ml. apă
  • 100 ml. ulei de susan
  • 200 g orez prefiert
  • Câteva fire ceapă verde
  • 1 ardei gras roșu
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Fierbem conopida vreme de câteva minute în apă cu sare. Conopida trebuie să rămână ușor crocantă, nu trebuie să se înmoaie foarte tare la fiert - este important în orice tip de retete în care avem conopidă. O scoatem și o lăsăm la scurs.

  • Pasul 2

    Punem Într-un vas apa, sosul de soia, sosul teryiaki, ghimbirul, făina și amidonul. Amestecăm energic pвnă obținem un aluat puțin mai gros decât cel de clătite. Dacă este cazul mai adăugați fie puțină apă, fie puțină făină.

  • Pasul 3

    Trecem conopida prin acest aluat și apoi o prăjim câteva secunde în uleiul de susan bine încins, pe ambele părți, cât să se rumenească ușor și să capete o culoare maronie.

  • Pasul 4

    O scoatem și o păstrăm la cald. Fierbem orezul și adăugăm sarea, ghimbirul, ceapa și ardeiul tăiate fâșii și amestecăm.

  • Pasul 5

    Așezăm orezul pe un platou și punem deasupra conopida. Adăugăm ceapă verde.