Pași de preparare
-
Fierbem conopida vreme de câteva minute în apă cu sare. Conopida trebuie să rămână ușor crocantă, nu trebuie să se înmoaie foarte tare la fiert - este important în orice tip de retete în care avem conopidă. O scoatem și o lăsăm la scurs.
-
Punem Într-un vas apa, sosul de soia, sosul teryiaki, ghimbirul, făina și amidonul. Amestecăm energic pвnă obținem un aluat puțin mai gros decât cel de clătite. Dacă este cazul mai adăugați fie puțină apă, fie puțină făină.
-
Trecem conopida prin acest aluat și apoi o prăjim câteva secunde în uleiul de susan bine încins, pe ambele părți, cât să se rumenească ușor și să capete o culoare maronie.
-
O scoatem și o păstrăm la cald. Fierbem orezul și adăugăm sarea, ghimbirul, ceapa și ardeiul tăiate fâșii și amestecăm.
-
Așezăm orezul pe un platou și punem deasupra conopida. Adăugăm ceapă verde.