1. >Rețete
  2. >Conopidă gratinată cu ceafă de porc

Conopidă gratinată cu ceafă de porc

O rețetă simplă și delicioasă
Ușor
2 persoane
30 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 2 persoane
1 pungă (400 g) Conopidă Bonduelle

500 g ceafă de porc

200 g smântână dulce lichidă

150 g cașcaval

100 g mozzarella

60 g pesmet

20 g unt

o linguriță boia afumată

o linguriță rozmarin

o linguriță cimbru

puțin ulei

boia dulce

pudră curry

ierburi aromatice

piper

sare
Ingrediente pentru 2 persoane
1 pungă (400 g) Conopidă Bonduelle

500 g ceafă de porc

200 g smântână dulce lichidă

150 g cașcaval

100 g mozzarella

60 g pesmet

20 g unt

o linguriță boia afumată

o linguriță rozmarin

o linguriță cimbru

puțin ulei

boia dulce

pudră curry

ierburi aromatice

piper

sare
  1. Pași 1
    Fierbem conopida în apă fierbinte cu puțină sare. O lăsăm 3 minute să fiarbă, apoi o scurgem de apă.
  2. Pași 2
    Dăm prin răzătoare mozzarella și cașcavalul. Adăugăm peste conopidă smântâna lichidă și o lăsăm să fiarbă încă 5 minute. Asezonăm cu ierburi aromatice.
  3. Pași 3
    Între timp, tapetăm o tavă de cuptor cu unt și pesmet. Apoi adăugăm conopida împreună cu smântâna, punem în ploaie pesmet, tot cașcavalul și mozzarella. O introducem la cuptorul încins la temperatura de 220°C timp de 20-25 minute.
  4. Pași 4
    Condimentăm ceafa de porc cu sare, piper, boia afumată și dulce, pudră curry și puțin cimbru și o punem pe grătarul încins în prealabil, după ce o ungem și cu puțin ulei.
Sfaturi în bucătărie
Conopida nu trebuie fiartă foarte mult deoarece se mai gătește și la cuptor. Pentru un plus de savoare se poate adăuga parmezan sau chiar bucăți de bacon crocant.
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă
  • Sufleu de conopidă cu friptură de porc

    Sufleul de conopidă este imposibil să nu reușească dacă ai o rețetă bună.

  • Frittata cu calamar și broccoli

    Descoperă o rețetă delicioasă!

  • Conopidă gratinată cu ciuperci și cașcav...

    O rețetă simplă și rapidă de conopidă gratinată la cuptor cu ciuperci și cașcaval de la Bonduelle pe...