Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Conopidă gratinată cu ceafă de porc

O rețetă simplă și delicioasă

Pași de preparare

  • Fierbem conopida în apă fierbinte cu puțină sare. O lăsăm 3 minute să fiarbă, apoi o scurgem de apă.

  • Dăm prin răzătoare mozzarella și cașcavalul. Adăugăm peste conopidă smântâna lichidă și o lăsăm să fiarbă încă 5 minute. Asezonăm cu ierburi aromatice.

  • Între timp, tapetăm o tavă de cuptor cu unt și pesmet. Apoi adăugăm conopida împreună cu smântâna, punem în ploaie pesmet, tot cașcavalul și mozzarella. O introducem la cuptorul încins la temperatura de 220°C timp de 20-25 minute.

  • Condimentăm ceafa de porc cu sare, piper, boia afumată și dulce, pudră curry și puțin cimbru și o punem pe grătarul încins în prealabil, după ce o ungem și cu puțin ulei.

Rețete care te-ar putea interesa

Conopidă gratinată cu ceafă de porc
2 persoane 30-45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 1 pungă (400 g) Conopidă Bonduelle
  • 500 g ceafă de porc
  • 200 g smântână dulce lichidă
  • 150 g cașcaval
  • 100 g mozzarella
  • 60 g pesmet
  • 20 g unt
  • o linguriță boia afumată
  • o linguriță rozmarin
  • o linguriță cimbru
  • puțin ulei
  • boia dulce
  • pudră curry
  • ierburi aromatice
  • piper
  • sare
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Fierbem conopida în apă fierbinte cu puțină sare. O lăsăm 3 minute să fiarbă, apoi o scurgem de apă.

  • Pasul 2

    Dăm prin răzătoare mozzarella și cașcavalul. Adăugăm peste conopidă smântâna lichidă și o lăsăm să fiarbă încă 5 minute. Asezonăm cu ierburi aromatice.

  • Pasul 3

    Între timp, tapetăm o tavă de cuptor cu unt și pesmet. Apoi adăugăm conopida împreună cu smântâna, punem în ploaie pesmet, tot cașcavalul și mozzarella. O introducem la cuptorul încins la temperatura de 220°C timp de 20-25 minute.

  • Pasul 4

    Condimentăm ceafa de porc cu sare, piper, boia afumată și dulce, pudră curry și puțin cimbru și o punem pe grătarul încins în prealabil, după ce o ungem și cu puțin ulei.