Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Conopidă gratinată cu ciuperci și cașcaval

O rețetă simplă și rapidă de conopidă gratinată la cuptor cu ciuperci și cașcaval de la Bonduelle pentru toată familia ta.

Pași de preparare

  • Pentru început, spălăm conopida, o curățăm de codițe și frunze și o desfacem în buchețele.

  • Punem apa la foc și o lăsăm până începe să fiarbă. Punem puțină sare. Adăugăm conopida și o mai lăsăm să fiarbă încă aproximativ 3 minute. Între timp, ungem un vas termorezistent cu puțin ulei de măsline, după care presărăm pesmet. 

  • Curățăm ceapa, o tocăm mărunt și o călim într-o tigaie, în aproximativ 2-3 linguri de ulei de măsline. Când ceapa devine transparentă, adăaugăm ciupercile. Le condimentă cu sare, piper și mărar.

  • După ce conopida este fiartă, o scoatem din apă, o scurgem bine de tot și o așeazăm într-un strat în tava pregătită. Peste conopidă punem feliuțe de unt. După aceasta, punem ciupercile, câteva linguri bune de smântână. Punem toată compoziția la cuptor cam pentru aproximativ 10-15 minute.

  • Spre final, scoatem conopida din cuptor și punem cașcavalul ras deasupra. Mai dăm o dată la cuptor până se topește cașcavalul. Conopida gratinată cu ciuperci și cașcaval este gata! O servim caldă. Poftă bună!

Rețete care te-ar putea interesa

Conopidă gratinată cu ciuperci și cașcaval
4 persoane sub 15 min Simplu
INGREDIENTE
  • <p><a href="https://bonduelle.ro/produs/ciuperci-feliate-sterilizate">1 borcan (280 g) Ciuperci feliate Bonduelle</a></p>
  • <p>1 conopidă</p>
  • <p>100 g unt</p>
  • <p>Pesmet pentru tavă</p>
  • <p>1 ceapă</p>
  • <p>10-15 linguri sm&acirc;nt&acirc;nă</p>
  • <p>200 g cașcaval</p>
  • <p>Sare</p>
  • <p>Ulei de măsline</p>
  • <p>Piper</p>
  • <p>Marar</p>
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Pentru început, spălăm conopida, o curățăm de codițe și frunze și o desfacem în buchețele.

  • Pasul 2

    Punem apa la foc și o lăsăm până începe să fiarbă. Punem puțină sare. Adăugăm conopida și o mai lăsăm să fiarbă încă aproximativ 3 minute. Între timp, ungem un vas termorezistent cu puțin ulei de măsline, după care presărăm pesmet. 

  • Pasul 3

    Curățăm ceapa, o tocăm mărunt și o călim într-o tigaie, în aproximativ 2-3 linguri de ulei de măsline. Când ceapa devine transparentă, adăaugăm ciupercile. Le condimentă cu sare, piper și mărar.

  • Pasul 4

    După ce conopida este fiartă, o scoatem din apă, o scurgem bine de tot și o așeazăm într-un strat în tava pregătită. Peste conopidă punem feliuțe de unt. După aceasta, punem ciupercile, câteva linguri bune de smântână. Punem toată compoziția la cuptor cam pentru aproximativ 10-15 minute.

  • Pasul 5

    Spre final, scoatem conopida din cuptor și punem cașcavalul ras deasupra. Mai dăm o dată la cuptor până se topește cașcavalul. Conopida gratinată cu ciuperci și cașcaval este gata! O servim caldă. Poftă bună!

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.