Pași de preparare
-
Conopida se spală, se curăță de codițe și frunze, se desparte în buchețele.
-
Se pun în apa fiartă cu sare și se fierb câteva minute. Între timp, se tapetează un vas termorezistent cu puțin ulei de măsline, după care se presară pesmet. Ceapa se curăță, se toacă mărunt și se prăjește într-o tigaie, în câteva linguri de ulei de măsline (2-3 linguri). Se adaugă ciupercile peste ceapă și se condimentează cu sare, piper și mărar.
-
După ce conopida este fiartă, se scoate din apă, se scurge bine de tot, se așează într-un strat în tava pregătită. Peste conopidă se pun feliuțe de unt, apoi ciupercile, câteva linguri bune de smântână și se dă la cuptor cam 10-15 minute.
-
Se scoate, se pune cașcavalul ras deasupra și se mai dă la cuptor până se topește brânza. Se servește caldă. Poftă bună!