Pași de preparare
-
Pentru început, spălăm conopida, o curățăm de codițe și frunze și o desfacem în buchețele.
-
Punem apa la foc și o lăsăm până începe să fiarbă. Punem puțină sare. Adăugăm conopida și o mai lăsăm să fiarbă încă aproximativ 3 minute. Între timp, ungem un vas termorezistent cu puțin ulei de măsline, după care presărăm pesmet.
-
Curățăm ceapa, o tocăm mărunt și o călim într-o tigaie, în aproximativ 2-3 linguri de ulei de măsline. Când ceapa devine transparentă, adăaugăm ciupercile. Le condimentă cu sare, piper și mărar.
-
După ce conopida este fiartă, o scoatem din apă, o scurgem bine de tot și o așeazăm într-un strat în tava pregătită. Peste conopidă punem feliuțe de unt. După aceasta, punem ciupercile, câteva linguri bune de smântână. Punem toată compoziția la cuptor cam pentru aproximativ 10-15 minute.
-
Spre final, scoatem conopida din cuptor și punem cașcavalul ras deasupra. Mai dăm o dată la cuptor până se topește cașcavalul. Conopida gratinată cu ciuperci și cașcaval este gata! O servim caldă. Poftă bună!