Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Conopidă gratinată cu ciuperci și cașcaval

Conopidă gratinată cu ciuperci și cașcaval la cuptor. Diana Gabriela Ciocîrlan

Pași de preparare

  • Conopida se spală, se curăță de codițe și frunze, se desparte în buchețele.

  • Se pun în apa fiartă cu sare și se fierb câteva minute. Între timp, se tapetează un vas termorezistent cu puțin ulei de măsline, după care se presară pesmet. Ceapa se curăță, se toacă mărunt și se prăjește într-o tigaie, în câteva linguri de ulei de măsline (2-3 linguri). Se adaugă ciupercile peste ceapă și se condimentează cu sare, piper și mărar.

  • După ce conopida este fiartă, se scoate din apă, se scurge bine de tot, se așează într-un strat în tava pregătită. Peste conopidă se pun feliuțe de unt, apoi ciupercile, câteva linguri bune de smântână și se dă la cuptor cam 10-15 minute.

  • Se scoate, se pune cașcavalul ras deasupra și se mai dă la cuptor până se topește brânza. Se servește caldă. Poftă bună!

Rețete care te-ar putea interesa

Conopidă gratinată cu ciuperci și cașcaval
4 persoane sub 15 min Simplu
INGREDIENTE
  • 1 borcan (280 g) Ciuperci feliate Bonduelle
  • 1 conopidă
  • 100 g unt
  • Pesmet pentru tavă
  • 1 ceapă
  • 10-15 linguri smântână
  • 200 g cașcaval
  • Sare
  • Ulei de măsline
  • Piper
  • Marar
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Conopida se spală, se curăță de codițe și frunze, se desparte în buchețele.

  • Pasul 2

    Se pun în apa fiartă cu sare și se fierb câteva minute. Între timp, se tapetează un vas termorezistent cu puțin ulei de măsline, după care se presară pesmet. Ceapa se curăță, se toacă mărunt și se prăjește într-o tigaie, în câteva linguri de ulei de măsline (2-3 linguri). Se adaugă ciupercile peste ceapă și se condimentează cu sare, piper și mărar.

  • Pasul 3

    După ce conopida este fiartă, se scoate din apă, se scurge bine de tot, se așează într-un strat în tava pregătită. Peste conopidă se pun feliuțe de unt, apoi ciupercile, câteva linguri bune de smântână și se dă la cuptor cam 10-15 minute.

  • Pasul 4

    Se scoate, se pune cașcavalul ras deasupra și se mai dă la cuptor până se topește brânza. Se servește caldă. Poftă bună!