Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Blintzes - clătitele evreiești cu umplutură

Blin de brânză este o mâncare tradițională, servită în special în timpul sărbătorilor, când se mănâncă numai lactate.

Pași de preparare

  • Aluatul: Într-un vas mare se toarnă apa și laptele. Se sparg ouăle și se amestecă bine. Se adaugă zahărul (în caz de umplutură dulce), sarea și uleiul și se amestecă bine. Treptat se adaugă făina și se amestecă până când obținem o masă omogenă cu consistența de smântână. Se prăjesc într-o tigaie cu ulei încins. În tigaie se toarnă atât aluat cât să acopere toată suprafața. Clătitele se întorc atunci când prima parte capătă o culoare aurie/maro.
  • Umplutura de brânză: Toate ingredientele, în afară de stafide, se amestecă în mixer până obținem o pastă omogenă. Se scot pastele, se adaugă stafidele, totul se amestecă. Se umple fiecare clătită cu 4 linguri din această compoziție.
  • Umplutura de ciuperci: Se topește margarina într-o tigaie. Se prăjește ceapa până când capătă un aspect sticlos. Ciupercile se taie julienne și se înabușă cu ceapa. Se adaugă făina și se amestecă până când devine o masă omogenă. Treptat se adaugă apa, sarea și piperul. Se înabușă până când compoziția devine mai tare

Rețete care te-ar putea interesa

Blintzes - clătitele evreiești cu umplutură
4 persoane 30-45 min Mediu
INGREDIENTE
  • Aluat pentru clătite:
  • 3 ouă
  • 1 pahar apă
  • 0.5 pahar lapte
  • 1 pahar zahăr (pentru clătite cu umplutură dulce)
  • 1 vârf de cuțit sare
  • 1.5 lingură ulei
  • 1.5 făină
  • 400 g brânză de vacă (pentru umplutura cu branză)
  • 3 gălbenușuri
  • 2 linguri zahăr
  • 1/2 linguriță zahăr vanilat
  • 0.5 pahar stafide (pentru umplutura cu stafide)
  • 500 g ciuperci proaspete (pălării), de ex. mânătărci (pentru umplutura cu ciuperci)
  • 1.5 ceapă tocată
  • 1 pahar apă
  • 4 linguri făină
  • 4 linguri margarină
  • Sare
  • Piper
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Aluatul: Într-un vas mare se toarnă apa și laptele. Se sparg ouăle și se amestecă bine. Se adaugă zahărul (în caz de umplutură dulce), sarea și uleiul și se amestecă bine. Treptat se adaugă făina și se amestecă până când obținem o masă omogenă cu consistența de smântână. Se prăjesc într-o tigaie cu ulei încins. În tigaie se toarnă atât aluat cât să acopere toată suprafața. Clătitele se întorc atunci când prima parte capătă o culoare aurie/maro.

  • Pasul 2

    Umplutura de brânză: Toate ingredientele, în afară de stafide, se amestecă în mixer până obținem o pastă omogenă. Se scot pastele, se adaugă stafidele, totul se amestecă. Se umple fiecare clătită cu 4 linguri din această compoziție.

  • Pasul 3

    Umplutura de ciuperci: Se topește margarina într-o tigaie. Se prăjește ceapa până când capătă un aspect sticlos. Ciupercile se taie julienne și se înabușă cu ceapa. Se adaugă făina și se amestecă până când devine o masă omogenă. Treptat se adaugă apa, sarea și piperul. Se înabușă până când compoziția devine mai tare