Pași de preparare
-
Aluatul: Într-un vas mare se toarnă apa și laptele. Se sparg ouăle și se amestecă bine. Se adaugă zahărul (în caz de umplutură dulce), sarea și uleiul și se amestecă bine. Treptat se adaugă făina și se amestecă până când obținem o masă omogenă cu consistența de smântână. Se prăjesc într-o tigaie cu ulei încins. În tigaie se toarnă atât aluat cât să acopere toată suprafața. Clătitele se întorc atunci când prima parte capătă o culoare aurie/maro.
-
Umplutura de brânză: Toate ingredientele, în afară de stafide, se amestecă în mixer până obținem o pastă omogenă. Se scot pastele, se adaugă stafidele, totul se amestecă. Se umple fiecare clătită cu 4 linguri din această compoziție.
-
Umplutura de ciuperci: Se topește margarina într-o tigaie. Se prăjește ceapa până când capătă un aspect sticlos. Ciupercile se taie julienne și se înabușă cu ceapa. Se adaugă făina și se amestecă până când devine o masă omogenă. Treptat se adaugă apa, sarea și piperul. Se înabușă până când compoziția devine mai tare