Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Clătite pufoase cu porumb, șuncă și sparanghel

Un preparat special care îi va încânta pe cei dragi

Pași de preparare

  • Facem compoziția de clătite care este formată din 4 ouă bătute bine, adăugăm făina în ploaie treptat, apoi laptele și la sfârșit porumbul BIO, scurs în prealabil de surplusul de lichid. Condimentăm cu ierburi aromatice. Blenduim puțin aluatul de clătite, atfel încât să rămână câteva boabe întregi de porumb.

  • Pentru umplutura clătitelor avem nevoie de telemeaua de capră și brânza feta pe care le radem pe o răzătoare mare. Adăugăm apoi untul moale ținut la temperatura camerei, feliile rondele de ceapă verde, valeriana tăiată mărunt, busuiocul proaspăt, ierburi aromatice și puțină smântână dulce. Toată compoziția apoi o blenduim bine până devine o pastă fină.

  • Blanșăm în apă fierbinte 10 bucăți de sparanghel verde, apoi le răcim în apă rece cu gheață pentru un șoc termic. Acestea rămân ferme și verzi. După ce facem clătitele în tigaie, le umplem cu compoziția de brânză, adăugăm felii de șuncă, un fir de sparanghel și apoi rulăm bine.

  • Servim clătitele pe pat de salată mixtă - formată din rucola, radicchio și porumb - dresată cu ulei de măsline, oțet balsamic, sare și piper.

Rețete care te-ar putea interesa

Clătite pufoase cu porumb, șuncă și sparanghel
2 persoane 30-45 min Mediu
INGREDIENTE
  • 1 conservă (340 g) Porumb boabe dulce BIO Bonduelle
  • 10 felii șuncă de Praga
  • 4 ouă
  • 250 g făină
  • 450 ml lapte
  • 300 g brânză feta
  • 100 g telemea de capră
  • 100 g unt
  • 3 linguri smântână dulce
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură oțet balsamic
  • 10 buc. sparanghel verde
  • 1/2 radicchio
  • 1 legătură ceapă verde
  • 10 frunze busuioc proaspăt
  • 1 mână rucola
  • 1 mână valeriană
  • ierburi aromatice
  • sare și piper după gust
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Facem compoziția de clătite care este formată din 4 ouă bătute bine, adăugăm făina în ploaie treptat, apoi laptele și la sfârșit porumbul BIO, scurs în prealabil de surplusul de lichid. Condimentăm cu ierburi aromatice. Blenduim puțin aluatul de clătite, atfel încât să rămână câteva boabe întregi de porumb.

  • Pasul 2

    Pentru umplutura clătitelor avem nevoie de telemeaua de capră și brânza feta pe care le radem pe o răzătoare mare. Adăugăm apoi untul moale ținut la temperatura camerei, feliile rondele de ceapă verde, valeriana tăiată mărunt, busuiocul proaspăt, ierburi aromatice și puțină smântână dulce. Toată compoziția apoi o blenduim bine până devine o pastă fină.

  • Pasul 3

    Blanșăm în apă fierbinte 10 bucăți de sparanghel verde, apoi le răcim în apă rece cu gheață pentru un șoc termic. Acestea rămân ferme și verzi. După ce facem clătitele în tigaie, le umplem cu compoziția de brânză, adăugăm felii de șuncă, un fir de sparanghel și apoi rulăm bine.

  • Pasul 4

    Servim clătitele pe pat de salată mixtă - formată din rucola, radicchio și porumb - dresată cu ulei de măsline, oțet balsamic, sare și piper.