Pași de preparare
-
Într-o cratiță aducem apa la fiert și fierbem mazărea până devine moale. O scurgem și o punem sub un jet de apă rece.
-
Punem 1/3 din mazăre deoparte, iar cu ajutorul unui robot de bucătărie facem piure mazărea rămasă, adăugând și oul în compoziție. Dacă compoziția este tare, adăugăm puțină apă.
-
Punem piureul într-un bol și adăugăm făina, sarea și piperul și amestecăm. Adăugăm și mazărea boabe pe care am pus-o deoparte. Dacă compoziția este prea moale, mai adăugăm făina. Trebuie să aibă consistența unui aluat de pancakes.
-
Într-o tigaie adăugăm o lingură de ulei, iar la foc mediu punem cu lingura din compoziția de pancakes, în funcție de cât de mari vrem sa fie clătită. Gătim fiecare parte aproximativ 3 minute, fiind atenți să nu se ardă. Gătim fiecare clătită, păstrându-le calde pe celelalte.
-
După ce am gătit clătitele, mai adăugăm ulei și gătim ouăle. Adăugăm sare și piper peste ouă. Deasupra fiecărui pancake punem o felie de somon, un ou prăjit și servim cu smântână deasupra.