Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Clătite de grâu cu mazăre verde și roșii uscate

O rețetă ideală pentru o masă în familie.

Pași de preparare

  • Pentru prepararea unui aluat clasic, într-un castron ceramic cu apă caldă dizolvăm drojdia proaspătă, sarea, zahărul, lăsăm să stea un timp până când apare o spumă la suprafață, apoi adăugăm făina de grâu și lăsăm să stea într-un loc cald aproximativ 1 oră.

  • Amestecăm ușor aluatul și lăsăm din nou să stea 1 oră într-un loc cald – trebuie să crească de 2 ori și să devină elastic.

  • Fierbem mazărea verde în apă sărată timp de 1 minut, iar jumătate din cantitate pasăm cu blenderul de mână și trecem printr-o sită.

  • În aluatul gata pentru clătite adăugăm piureul de mazăre, boabele de mazăre întregi, puțin ulei de la roșii și se prăjesc 2-3 minute în ulei de gătit pe ambele părți până când se rumenesc.

  • În smântână adăugăm roșiile uscate tocate. Servim câte 2-3 clătite pentru o porție, cu sos de smântână deasupra.

Rețete care te-ar putea interesa

Clătite de grâu cu mazăre verde și roșii uscate
4 persoane peste 45 min Mediu
INGREDIENTE
  • <p><a href="https://bonduelle.ro/produs/mazare-verde-boabe-dulce-vapeur">100 g Mazăre verde boabe dulce Vapeur Bonduelle</a></p>
  • <p>50 g roșii uscate</p>
  • <p>14 g drojdie proaspătă</p>
  • <p>2 ouă</p>
  • <p>8 linguri sm&acirc;nt&acirc;nă</p>
  • <p>3 pahare făină de gr&acirc;u</p>
  • <p>2,5 pahare apă caldă</p>
  • <p>4 linguri ulei de gătit</p>
  • <p>2 linguri zahăr</p>
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Pentru prepararea unui aluat clasic, într-un castron ceramic cu apă caldă dizolvăm drojdia proaspătă, sarea, zahărul, lăsăm să stea un timp până când apare o spumă la suprafață, apoi adăugăm făina de grâu și lăsăm să stea într-un loc cald aproximativ 1 oră.

  • Pasul 2

    Amestecăm ușor aluatul și lăsăm din nou să stea 1 oră într-un loc cald – trebuie să crească de 2 ori și să devină elastic.

  • Pasul 3

    Fierbem mazărea verde în apă sărată timp de 1 minut, iar jumătate din cantitate pasăm cu blenderul de mână și trecem printr-o sită.

  • Pasul 4

    În aluatul gata pentru clătite adăugăm piureul de mazăre, boabele de mazăre întregi, puțin ulei de la roșii și se prăjesc 2-3 minute în ulei de gătit pe ambele părți până când se rumenesc.

  • Pasul 5

    În smântână adăugăm roșiile uscate tocate. Servim câte 2-3 clătite pentru o porție, cu sos de smântână deasupra.