Pași de preparare
-
Pentru prepararea unui aluat clasic, într-un castron ceramic cu apă caldă dizolvăm drojdia proaspătă, sarea, zahărul, lăsăm să stea un timp până când apare o spumă la suprafață, apoi adăugăm făina de grâu și lăsăm să stea într-un loc cald aproximativ 1 oră.
-
Amestecăm ușor aluatul și lăsăm din nou să stea 1 oră într-un loc cald – trebuie să crească de 2 ori și să devină elastic.
-
Fierbem mazărea verde în apă sărată timp de 1 minut, iar jumătate din cantitate pasăm cu blenderul de mână și trecem printr-o sită.
-
În aluatul gata pentru clătite adăugăm piureul de mazăre, boabele de mazăre întregi, puțin ulei de la roșii și se prăjesc 2-3 minute în ulei de gătit pe ambele părți până când se rumenesc.
-
În smântână adăugăm roșiile uscate tocate. Servim câte 2-3 clătite pentru o porție, cu sos de smântână deasupra.