Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Clătite cu spanac la cuptor

O rețetă Bonduelle pentru cele mai rafinate gusturi. Roxana Ilinca

Pași de preparare

  • Pentru început. pregătim clătitele. Se pun cele 3 ouă într-un bol și se bat ușor, se adaugă zahărul și sarea și se amestecă până se topesc. Adăugăm smântâna, făina, laptele și apa minerală, alternând făina cu ingredientele lichide, până obținem consistența dorită. Clătitele trebuie să aibă o consistență puțin mai groasă. Le coacem și le lăsăm deoparte, până pregătim umplutura.
  • Cât timp pregătim clătitele, spanacul se lasă la decongelat. Usturoiul, după ce l-am curățat și spălat, se toacă mărunt și se pune la călit pentru un minut într-o tigaie unsă cu puțin ulei, la foc mic. Punem spanacul, îl călim un minut, apoi punem smântâna și lăsăm așa la foc mic, pentru 3 minute. Luăm spanacul de pe foc și-l lăsăm puțin la răcorit. Adăugăm brânza mărunțită și cașcavalul ras, mărarul tocat mărunt, sare și piper după gust, apoi amestecăm bine.
  • Pe râd, umplem clătitele cu amestecul de spanac și le formăm triunghiuri. Cuptorul se preîncălzește. Se unge cu puțin unt o tavă rotundă și se așează clătitele. Se bagă la cuptor pentru 20 de minute.
  • Cu 5 minute înainte de a se termina timpul, se scot clătitele și se ornează cu cașcaval. Clătitele se servesc cât sunt calde. Poftă bună!

Rețete care te-ar putea interesa

Clătite cu spanac la cuptor
6 persoane 15-30 min Simplu
INGREDIENTE
  • Ingrediente umplutură:
  • 1 pungă (400 g) Spanac tocat Bonduelle
  • 200 g brânză de vacă cu verdețuri
  • 200 g cașcaval
  • 2 linguri smântână 12% grăsime
  • 1 legătură usturoi verde
  • 1 legătură mărar
  • Sare
  • Piper
  • Ingrediente clătite:
  • 1 + 1/2 cană Lapte
  • 1 + 1/2 cană apă minerală
  • 3 ouă
  • 1/2 cană Smântână
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Pentru început. pregătim clătitele. Se pun cele 3 ouă într-un bol și se bat ușor, se adaugă zahărul și sarea și se amestecă până se topesc. Adăugăm smântâna, făina, laptele și apa minerală, alternând făina cu ingredientele lichide, până obținem consistența dorită. Clătitele trebuie să aibă o consistență puțin mai groasă. Le coacem și le lăsăm deoparte, până pregătim umplutura.

  • Pasul 2

    Cât timp pregătim clătitele, spanacul se lasă la decongelat. Usturoiul, după ce l-am curățat și spălat, se toacă mărunt și se pune la călit pentru un minut într-o tigaie unsă cu puțin ulei, la foc mic. Punem spanacul, îl călim un minut, apoi punem smântâna și lăsăm așa la foc mic, pentru 3 minute. Luăm spanacul de pe foc și-l lăsăm puțin la răcorit. Adăugăm brânza mărunțită și cașcavalul ras, mărarul tocat mărunt, sare și piper după gust, apoi amestecăm bine.

  • Pasul 3

    Pe râd, umplem clătitele cu amestecul de spanac și le formăm triunghiuri. Cuptorul se preîncălzește. Se unge cu puțin unt o tavă rotundă și se așează clătitele. Se bagă la cuptor pentru 20 de minute.

  • Pasul 4

    Cu 5 minute înainte de a se termina timpul, se scot clătitele și se ornează cu cașcaval. Clătitele se servesc cât sunt calde. Poftă bună!