Pași de preparare
-
Pentru început. pregătim clătitele. Se pun cele 3 ouă într-un bol și se bat ușor, se adaugă zahărul și sarea și se amestecă până se topesc. Adăugăm smântâna, făina, laptele și apa minerală, alternând făina cu ingredientele lichide, până obținem consistența dorită. Clătitele trebuie să aibă o consistență puțin mai groasă. Le coacem și le lăsăm deoparte, până pregătim umplutura.
-
Cât timp pregătim clătitele, spanacul se lasă la decongelat. Usturoiul, după ce l-am curățat și spălat, se toacă mărunt și se pune la călit pentru un minut într-o tigaie unsă cu puțin ulei, la foc mic. Punem spanacul, îl călim un minut, apoi punem smântâna și lăsăm așa la foc mic, pentru 3 minute. Luăm spanacul de pe foc și-l lăsăm puțin la răcorit. Adăugăm brânza mărunțită și cașcavalul ras, mărarul tocat mărunt, sare și piper după gust, apoi amestecăm bine.
-
Pe râd, umplem clătitele cu amestecul de spanac și le formăm triunghiuri. Cuptorul se preîncălzește. Se unge cu puțin unt o tavă rotundă și se așează clătitele. Se bagă la cuptor pentru 20 de minute.
-
Cu 5 minute înainte de a se termina timpul, se scot clătitele și se ornează cu cașcaval. Clătitele se servesc cât sunt calde. Poftă bună!