Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Clătite cu spanac la cuptor

O rețetă pentru cele mai rafinate gusturi de clătite umplute cu spanac și brânză pentru toată familia.

Pași de preparare

  • Pentru început, pregătim clătitele. Într-un bol adăugăm cele 3 ouă, zahărul și sarea. Le batem ușor până când compoziția se omogenizează și zahărul se topește. Adăugăm smântâna, făina, laptele și apa minerală, alternând făina cu ingredientele lichide, până obținem consistența dorită. Clătitele trebuie să aibă o consistență puțin mai groasă. Le coacem și le lăsăm deoparte, până pregătim umplutura. 

  • Cât timp pregătim clătitele, lăsăm spanacul să se decongeleze. Tocăm mărunt usturoiul, după ce l-am curățat și spălat, și-l punem la călit pentru un minut într-o tigaie unsă cu puțin ulei, la foc mic. Punem spanacul, îl călim un minut, apoi punem smântâna și lăsăm așa la foc mic, pentru 3 minute. Luăm spanacul de pe foc și-l lăsăm puțin la răcorit. Adăugăm brânza mărunțită și cașcavalul ras, mărarul tocat mărunt, sare și piper după gust, apoi amestecăm bine. 

  • Pe rând, umplem clătitele cu amestecul de spanac și le formăm triunghiuri. Cuptorul se preîncălzește. Ungem o tavă rotundă cu puțin unt și așezăm clătitele. Punem totul la cuptor pentru 20 de minute. 

  • Cu 5 minute înainte de a se termina timpul, scoatem clătitele și le presărăm cu cașcaval. Clătitele cu spanac și brânză sunt gata! Servim clătitele cât sunt calde. 

Rețete care te-ar putea interesa

Clătite cu spanac la cuptor
6 persoane 15-30 min Simplu
INGREDIENTE
  • Ingrediente umplutură:

  • 1 pungă (400 g) Spanac tocat Bonduelle

  • 200 g brânză de vacă cu verdețuri

  • 200 g cașcaval

  • 2 linguri smântână 12% grăsime

  • 1 legătură usturoi verde

  • 1 legătură mărar

  • Sare

  • Piper

  • Ingrediente clătite:

  • 1 + 1/2 cană Lapte

  • 1 + 1/2 cană apă minerală

  • 3 ouă

  • 1/2 cană Smântână

Pași de preparare
  • Pasul 1

    Pentru început, pregătim clătitele. Într-un bol adăugăm cele 3 ouă, zahărul și sarea. Le batem ușor până când compoziția se omogenizează și zahărul se topește. Adăugăm smântâna, făina, laptele și apa minerală, alternând făina cu ingredientele lichide, până obținem consistența dorită. Clătitele trebuie să aibă o consistență puțin mai groasă. Le coacem și le lăsăm deoparte, până pregătim umplutura. 

  • Pasul 2

    Cât timp pregătim clătitele, lăsăm spanacul să se decongeleze. Tocăm mărunt usturoiul, după ce l-am curățat și spălat, și-l punem la călit pentru un minut într-o tigaie unsă cu puțin ulei, la foc mic. Punem spanacul, îl călim un minut, apoi punem smântâna și lăsăm așa la foc mic, pentru 3 minute. Luăm spanacul de pe foc și-l lăsăm puțin la răcorit. Adăugăm brânza mărunțită și cașcavalul ras, mărarul tocat mărunt, sare și piper după gust, apoi amestecăm bine. 

  • Pasul 3

    Pe rând, umplem clătitele cu amestecul de spanac și le formăm triunghiuri. Cuptorul se preîncălzește. Ungem o tavă rotundă cu puțin unt și așezăm clătitele. Punem totul la cuptor pentru 20 de minute. 

  • Pasul 4

    Cu 5 minute înainte de a se termina timpul, scoatem clătitele și le presărăm cu cașcaval. Clătitele cu spanac și brânză sunt gata! Servim clătitele cât sunt calde. 

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.