Pași de preparare
-
Ciupercilor spălate, curățate și zvântate li se îndepărtează piciorușele, apoi acestea se stropesc bine în interiorul pălăriei cu ulei de măsline și un praf de sare. Se așează una lângă alta, cu scobitura piciorușelor în sus, în tăvița mică, și se dau la cuptor pentru 20 minute, la foc mai mare.
-
Între timp se prăjește în uleiul rămas bucata de kaizer tăiată cubulețe mici, apoi se adaugă mixul de legume congelate, un praf de sare, condimente și amestecul de legume deshidratate. Se adaugă100 ml apă, se acoperă cu un capac și se lasă să fiarbă înăbușit cca 15 minute. Se oprește focul și se lasă tigaia acoperită cu capac încă 5 minute.
-
Se scoate tăvița cu ciuperci din cuptor și în fiecare scobitură a pălăriuțelor se adaugă câte o linguriță vârfuită din amestecul de legume. Apoi deasupra fiecărui amestec se așează bucăți mici de cașcaval și se mai dă încă 10 minute la cuptor. După cele 10 minute, se scoate tava și se mai completează cu umplutura din mixul de legume fiecare pălăriuță și se mai dă încă 5 minute la cuptor, să se rumenească ușor umplutura. Se servesc calde sau reci! Pofta buna!