Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Ciorbă de pui cu găluște de legume

Un preparat simplu și delicios pentru întreaga familie. Marian Florin Dascălu

Pași de preparare

  • Carnea de pui o tai fideluță, o speli în apă rece și o pui la fiert în 3 litri de apă, o spumezi din când în când, până nu mai face spumă. Cureți ceapa și o toci mărunt, iar morcovi îi cureți de coajă. Le pui la fiert cu pieptul de pui și uleiul.

  • Spanacul îl fierbi și îl lași să se scurgă de apă. Când morcovul s-a fiert, îl scoți și îl lași să se răcească. Din spanac și morcovi faci o compoziție pentru găluște. Se pasează separat și apoi le amesteci cu câte un ou, 3 linguri de făină, un praf de sare și piper.

  • Într-o cratiță cu apă clocotită, adaugi cu o linguriță compoziția de găluște. Lași să fiarbă până se ridică deasupra.

  • Le scoți și le adaugi în oala cu ciorbă. Lași totul să fiarbă încă 10 minute, potrivești de sare și piper, după care adaugi ouăle bătute cu smântâna, zeama de lămâie și usturoiul. Se servește cu un ardei iute.

Rețete care te-ar putea interesa

Ciorbă de pui cu găluște de legume
2 persoane peste 45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 100 g Spanac frunze întregi Bonduelle
  • 2 cepe
  • 5 morcovi
  • 500 g piept de pui
  • 3 linguri ulei
  • 1 linguriță sare
  • 2 g piper
  • 4 căței usturoi
  • 6 linguri făină de grâu
  • 4 ouă
  • 100 g smântână
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Carnea de pui o tai fideluță, o speli în apă rece și o pui la fiert în 3 litri de apă, o spumezi din când în când, până nu mai face spumă. Cureți ceapa și o toci mărunt, iar morcovi îi cureți de coajă. Le pui la fiert cu pieptul de pui și uleiul.

  • Pasul 2

    Spanacul îl fierbi și îl lași să se scurgă de apă. Când morcovul s-a fiert, îl scoți și îl lași să se răcească. Din spanac și morcovi faci o compoziție pentru găluște. Se pasează separat și apoi le amesteci cu câte un ou, 3 linguri de făină, un praf de sare și piper.

  • Pasul 3

    Într-o cratiță cu apă clocotită, adaugi cu o linguriță compoziția de găluște. Lași să fiarbă până se ridică deasupra.

  • Pasul 4

    Le scoți și le adaugi în oala cu ciorbă. Lași totul să fiarbă încă 10 minute, potrivești de sare și piper, după care adaugi ouăle bătute cu smântâna, zeama de lămâie și usturoiul. Se servește cu un ardei iute.