Pași de preparare
-
Mod de preparare ciorbă:
-
Tocăm ceapa mărunt, ardeiul și morcovul cubulețe. Țelina o dăm pe răzătoare.
-
Călim toate legumele într-o oală cu o lingură de ulei pentru 1-2 minute. Adăugăm sare, piperul și boiaua, după gust.
-
După ce legumele se rumenesc, adăugăm apa și fasolea.
-
Când totul este fiert, adăugăm sucul de roșii și cimbrul. Mai lăsăm pe foc aproximativ 10 minute.
-
Mod de preparare pâine:
-
Amestecăm drojdia cu sare și apă și adăugăm făina. Frământăm și adăugăm apă treptat, până când aluatul nu se mai lipește pe mâini.
-
Lăsăm aproximativ o oră la crescut, după care împărțim aluatul în 4 și punem în tot atâtea tăvi rotunde tapetate cu ulei și făină. Mai lăsăm puțin să crească, apoi băgăm la cuptor pentru o oră.
-
Pentru un aspect auriu, la final ungem pâinea cu un ou și mai lăsăm la cuptor 5 minute.