Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Ciorbă de fasole cu ciolan afumat și morcovi

O ciorbă tradițională delicioasă

Pași de preparare

  • Punem la fiert ciolanul afumat într-o oală în care putem adăuga, opțional, morcov și un păstârnac. Îl lăsăm să fiarbă bine până cade carnea de pe os.

  • Tocăm ceapa albă mărunt, păstârnacul îl tăiem în cubulețe și le punem la fiert într-o oală cu puțin ulei de floarea soarelui. Adăugăm stocul de legume. După ce a fiert ciolanul, îl adăugăm și pe el în oală și lăsăm sa fiarbă bine.

  • După ce au fiert, adăugăm pe rând morcovii tineri și fasolea boabe. Lăsam circa 20 min să se îmbine gusturile apoi adăugăm bulionul, sosul de roșii și condimentăm cu cimbru uscat, rozmarin, pătrunjel, mărar tocat proaspăt, sare și piper după gust.

Rețete care te-ar putea interesa

Ciorbă de fasole cu ciolan afumat și morcovi
6 persoane peste 45 min Mediu
INGREDIENTE
  • 600 g fasole albă boabe Bonduelle
  • 500 g morcovi tineri Bonduelle
  • 700 g ciolan afumat
  • 2 l stoc de legume
  • 3 căni suc de roșii
  • 5 linguri bulion
  • 3 cepe albe
  • 2 buc păstârnac
  • 4 fire ceapă verde
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 legătură mărar
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui
  • 2 crenguțe rozmarin
  • 1 linguriță cimbrișor uscat
  • sare
  • piper
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Punem la fiert ciolanul afumat într-o oală în care putem adăuga, opțional, morcov și un păstârnac. Îl lăsăm să fiarbă bine până cade carnea de pe os.

  • Pasul 2

    Tocăm ceapa albă mărunt, păstârnacul îl tăiem în cubulețe și le punem la fiert într-o oală cu puțin ulei de floarea soarelui. Adăugăm stocul de legume. După ce a fiert ciolanul, îl adăugăm și pe el în oală și lăsăm sa fiarbă bine.

  • Pasul 3

    După ce au fiert, adăugăm pe rând morcovii tineri și fasolea boabe. Lăsam circa 20 min să se îmbine gusturile apoi adăugăm bulionul, sosul de roșii și condimentăm cu cimbru uscat, rozmarin, pătrunjel, mărar tocat proaspăt, sare și piper după gust.