Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Choux a la mer

Clasicele choux-uri cu o umplutură inedită, cu gust de mare și de soare, desăvârșită de castraveciorii Bonduelle. Aglaița Săvinescu

Pași de preparare

 • Pentru început, pregatim choux-urile. Într-un ceaunaș se pune la fiert apa cu untul și sarea. Când untul s-a topit complet, se oprește focul și se pune toată făina odată. Se amestecă energic până se omogenizează, apoi se lasă să se răcească complet.

 • Când această compoziție este rece, se adaugă ouăle unul câte unul și se omogenizează. Cu ajutorul unui poș, se pun choux-urile în tava neunsă și se coc la foc potrivit aproximativ 40 minute, în cuptorul încins.

 • Apoi pregătim grișul pentru salata de icre. Se pune la fiert apa, iar când clocotește, se adaugă grișul în ploaie, se fierbe cam 5 minute și se lasă la răcit. Icrele se freacă cu zeama de lămâie până încep să se spargă, apoi se pun peste grișul rece și se adaugă intercalat câte o lingură de ulei, apoi o lingură de apă minerală. Se continuă până se ajunge la cantitatea dorită, adăugând zeamă de lămâie după gust.

 • Se adaugă apoi castraveții tăiați cubulețe mici și fileul de pește tocat mărunt. Se omogenizează. Cu această compoziție umplem choux-urile.

 • Opțional, se ornează cu sos tartar și se presară mărar uscat.

Rețete care te-ar putea interesa

Choux a la mer
20 persoane 30-45 min Simplu
INGREDIENTE
Pași de preparare
 • Pasul 1

  Pentru început, pregatim choux-urile. Într-un ceaunaș se pune la fiert apa cu untul și sarea. Când untul s-a topit complet, se oprește focul și se pune toată făina odată. Se amestecă energic până se omogenizează, apoi se lasă să se răcească complet.

 • Pasul 2

  Când această compoziție este rece, se adaugă ouăle unul câte unul și se omogenizează. Cu ajutorul unui poș, se pun choux-urile în tava neunsă și se coc la foc potrivit aproximativ 40 minute, în cuptorul încins.

 • Pasul 3

  Apoi pregătim grișul pentru salata de icre. Se pune la fiert apa, iar când clocotește, se adaugă grișul în ploaie, se fierbe cam 5 minute și se lasă la răcit. Icrele se freacă cu zeama de lămâie până încep să se spargă, apoi se pun peste grișul rece și se adaugă intercalat câte o lingură de ulei, apoi o lingură de apă minerală. Se continuă până se ajunge la cantitatea dorită, adăugând zeamă de lămâie după gust.

 • Pasul 4

  Se adaugă apoi castraveții tăiați cubulețe mici și fileul de pește tocat mărunt. Se omogenizează. Cu această compoziție umplem choux-urile.

 • Pasul 5

  Opțional, se ornează cu sos tartar și se presară mărar uscat.

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.