1. >Rețete
  2. >Choux a la mer

Choux a la mer

Clasicele choux-uri cu o umplutură inedită, cu gust de mare și de soare, desăvârșită de castraveciorii Bonduelle.
Ușor
4 persoane
30 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 4 persoane
100 g Castraveți cornișon întregi, 3-6 cm, în oțet Bonduelle

1 lingură icre sărate

2 linguri griș

100 ml. apă

1 lingură zeamă de lămâie

100 ml. apă minerală

100 ml. ulei

100 g file de pește afumat

2 linguri sos tartar

1 lingură mărar uscat

125 g unt

150 g făină albă

3 ouă

1/2 linguriță sare
Ingrediente pentru 4 persoane
100 g Castraveți cornișon întregi, 3-6 cm, în oțet Bonduelle

1 lingură icre sărate

2 linguri griș

100 ml. apă

1 lingură zeamă de lămâie

100 ml. apă minerală

100 ml. ulei

100 g file de pește afumat

2 linguri sos tartar

1 lingură mărar uscat

125 g unt

150 g făină albă

3 ouă

1/2 linguriță sare
  1. Pași 1
    Pentru început, pregatim choux-urile. Într-un ceaunaș se pune la fiert apa cu untul și sarea. Când untul s-a topit complet, se oprește focul și se pune toată făina odată. Se amestecă energic până se omogenizează, apoi se lasă să se răcească complet.
  2. Pași 2
    Când această compoziție este rece, se adaugă ouăle unul câte unul și se omogenizează. Cu ajutorul unui poș, se pun choux-urile în tava neunsă și se coc la foc potrivit aproximativ 40 minute, în cuptorul încins.
  3. Pași 3
    Apoi pregătim grișul pentru salata de icre. Se pune la fiert apa, iar când clocotește, se adaugă grișul în ploaie, se fierbe cam 5 minute și se lasă la răcit. Icrele se freacă cu zeama de lămâie până încep să se spargă, apoi se pun peste grișul rece și se adaugă intercalat câte o lingură de ulei, apoi o lingură de apă minerală. Se continuă până se ajunge la cantitatea dorită, adăugând zeamă de lămâie după gust.
  4. Pași 4
    Se adaugă apoi castraveții tăiați cubulețe mici și fileul de pește tocat mărunt. Se omogenizează. Cu această compoziție umplem chouxurile.
  5. Pași 5
    Opțional, se ornează cu sos tartar și se presară mărar uscat.
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă