Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Choux a la mer

Clasicele choux-uri cu o umplutură inedită, cu gust de mare și de soare, desăvârșită de castraveciorii Bonduelle. Aglaița Săvinescu

Pași de preparare

  • Pentru început, pregatim choux-urile. Într-un ceaunaș se pune la fiert apa cu untul și sarea. Când untul s-a topit complet, se oprește focul și se pune toată făina odată. Se amestecă energic până se omogenizează, apoi se lasă să se răcească complet.

  • Când această compoziție este rece, se adaugă ouăle unul câte unul și se omogenizează. Cu ajutorul unui poș, se pun choux-urile în tava neunsă și se coc la foc potrivit aproximativ 40 minute, în cuptorul încins.

  • Apoi pregătim grișul pentru salata de icre. Se pune la fiert apa, iar când clocotește, se adaugă grișul în ploaie, se fierbe cam 5 minute și se lasă la răcit. Icrele se freacă cu zeama de lămâie până încep să se spargă, apoi se pun peste grișul rece și se adaugă intercalat câte o lingură de ulei, apoi o lingură de apă minerală. Se continuă până se ajunge la cantitatea dorită, adăugând zeamă de lămâie după gust.

  • Se adaugă apoi castraveții tăiați cubulețe mici și fileul de pește tocat mărunt. Se omogenizează. Cu această compoziție umplem choux-urile.

  • Opțional, se ornează cu sos tartar și se presară mărar uscat.

Rețete care te-ar putea interesa

Choux a la mer
20 persoane 30-45 min Simplu
INGREDIENTE
  • <p><a href="https://bonduelle.ro/produs/castraveciori-murati">100 g Castraveți cornișon &icirc;ntregi, 3-6 cm, &icirc;n oțet Bonduelle</a></p>
  • <p>1 lingură icre sărate</p>
  • <p>2 linguri griș</p>
  • <p>100 ml. apă</p>
  • <p>1 lingură zeamă de lăm&acirc;ie</p>
  • <p>100 ml. apă minerală</p>
  • <p>100 ml. ulei</p>
  • <p>100 g file de pește afumat</p>
  • <p>2 linguri sos tartar</p>
  • <p>1 lingură mărar uscat</p>
  • <p>125 g unt</p>
  • <p>150 g făină albă</p>
  • <p>3 ouă</p>
  • <p>1/2 linguriță sare</p>
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Pentru început, pregatim choux-urile. Într-un ceaunaș se pune la fiert apa cu untul și sarea. Când untul s-a topit complet, se oprește focul și se pune toată făina odată. Se amestecă energic până se omogenizează, apoi se lasă să se răcească complet.

  • Pasul 2

    Când această compoziție este rece, se adaugă ouăle unul câte unul și se omogenizează. Cu ajutorul unui poș, se pun choux-urile în tava neunsă și se coc la foc potrivit aproximativ 40 minute, în cuptorul încins.

  • Pasul 3

    Apoi pregătim grișul pentru salata de icre. Se pune la fiert apa, iar când clocotește, se adaugă grișul în ploaie, se fierbe cam 5 minute și se lasă la răcit. Icrele se freacă cu zeama de lămâie până încep să se spargă, apoi se pun peste grișul rece și se adaugă intercalat câte o lingură de ulei, apoi o lingură de apă minerală. Se continuă până se ajunge la cantitatea dorită, adăugând zeamă de lămâie după gust.

  • Pasul 4

    Se adaugă apoi castraveții tăiați cubulețe mici și fileul de pește tocat mărunt. Se omogenizează. Cu această compoziție umplem choux-urile.

  • Pasul 5

    Opțional, se ornează cu sos tartar și se presară mărar uscat.