Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Chifteluțe de mazăre

O rețetă sănătoasă și o alternativă foarte gustoasă a chifteluțelor prăjite în ulei. Marius Macarie

Pași de preparare

  • Într-un robot de bucătărie, măcinăm migdalele, adăugăm și ierburile și le amestecăm până când sunt mărunțite și amestecate toate.
  • Facem piure mazărea. Punem într-un bol compoziția de migdale și ierburi, la care adăugăm mazărea făcută piure și amestecăm.
  • Punem bolul în frigider și lăsăm cam o oră. Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius. Tapetăm o tavă cu hârtie de copt.
  • Cu mâinile ude, facem biluțe din compoziția creată și le punem în tavă. Stropim cu ulei de măsline și băgăm la cuptor. Coacem pentru 20 de minute, până când devin ușor maronii.

Rețete care te-ar putea interesa

Chifteluțe de mazăre
4 persoane 15-30 min Simplu
INGREDIENTE
  • 1 pungă (400g) Mazăre verde boabe dulce VAPEUR Bonduelle
  • 1 cană migdale
  • 1 legatură pătrunjel, verdeață
  • 1 legatură mărar
  • 1 mână frunze de mentă
  • 3 linguri tahini
  • 1 lingură In
  • 2 linguri susan
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 3 linguri amidon de porumb
  • 1 linguriță cumin
  • 1 linguriță fulgi de chili
  • Piper
  • Sare
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Într-un robot de bucătărie, măcinăm migdalele, adăugăm și ierburile și le amestecăm până când sunt mărunțite și amestecate toate.

  • Pasul 2

    Facem piure mazărea. Punem într-un bol compoziția de migdale și ierburi, la care adăugăm mazărea făcută piure și amestecăm.

  • Pasul 3

    Punem bolul în frigider și lăsăm cam o oră. Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius. Tapetăm o tavă cu hârtie de copt.

  • Pasul 4

    Cu mâinile ude, facem biluțe din compoziția creată și le punem în tavă. Stropim cu ulei de măsline și băgăm la cuptor. Coacem pentru 20 de minute, până când devin ușor maronii.