Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Chifteluțe cu spanac și ciuperci

Gustări delicioase pentru oaspeții dumneavoastră

Pași de preparare

  • Decongelăm spanacul și scurgem bine tot surplusul de apă.

  • Tăiem mărunt ceapa albă, ceapa roșie și cea verde rondele, roșiile cherry pe jumătate, iar ciupercile mărunt. Tăiem mărunt ceapa albă, ceapa roșie și cea verde rondele, roșiile cherry pe jumătate, iar ciupercile mărunt.

  • Călim ceapa albă cu puțin unt, adăugăm ciupercile și spanacul tocat și condimentam.

  • În altă tigaie facem sosul bechamel din unt topit și 60 g de faină și călim adăugând treptat laptele. Amestecăm până se îngroașă. Înglobăm în acesta 2 ouă bătute, spanacul și ceapa verde. Condimentăm cu sare și piper, după gust. Luăm de pe foc și lăsăm la răcit, amestecând frecvent.

  • După ce s-a răcit complet compoziția, modelăm chifteluțele și le dăm prin faină, ou bătut și pesmet. Le introducem la cuptor pe o hârtie pentru copt stropită cu puțin ulei de măsline timp de 20 de minute la 180°C.

  • Salata garnitură o preparăm din salata Lollo Rossa, ceapă roșie, roșii, ceapă verde, dresată cu sucul de la jumătate de lămâie, sare și piper.

Rețete care te-ar putea interesa

Chifteluțe cu spanac și ciuperci
4 persoane 30-45 min Mediu
INGREDIENTE
  • <p><a href="https://bonduelle.ro/produs/spanac-congelat-frunze-tocate">1 pungă (400 g) Spanac tocat Bonduelle</a></p>
  • <p>4 ouă</p>
  • <p>50 g unt</p>
  • <p>140 g făină</p>
  • <p>120 ml lapte</p>
  • <p>2 căni pesmet Panko</p>
  • <p>10 roșii cherry</p>
  • <p>3 ciuperci</p>
  • <p>1 ceapă albă</p>
  • <p>1 ceapă roșie</p>
  • <p>1 salată Lollo Rossa</p>
  • <p>1 lăm&acirc;ie</p>
  • <p>1 legătură ceapă verde</p>
  • <p>1 lingură ulei măsline</p>
  • <p>Sare</p>
  • <p>Piper</p>
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Decongelăm spanacul și scurgem bine tot surplusul de apă.

  • Pasul 2

    Tăiem mărunt ceapa albă, ceapa roșie și cea verde rondele, roșiile cherry pe jumătate, iar ciupercile mărunt. Tăiem mărunt ceapa albă, ceapa roșie și cea verde rondele, roșiile cherry pe jumătate, iar ciupercile mărunt.

  • Pasul 3

    Călim ceapa albă cu puțin unt, adăugăm ciupercile și spanacul tocat și condimentam.

  • Pasul 4

    În altă tigaie facem sosul bechamel din unt topit și 60 g de faină și călim adăugând treptat laptele. Amestecăm până se îngroașă. Înglobăm în acesta 2 ouă bătute, spanacul și ceapa verde. Condimentăm cu sare și piper, după gust. Luăm de pe foc și lăsăm la răcit, amestecând frecvent.

  • Pasul 5

    După ce s-a răcit complet compoziția, modelăm chifteluțele și le dăm prin faină, ou bătut și pesmet. Le introducem la cuptor pe o hârtie pentru copt stropită cu puțin ulei de măsline timp de 20 de minute la 180°C.

  • Pasul 6

    Salata garnitură o preparăm din salata Lollo Rossa, ceapă roșie, roșii, ceapă verde, dresată cu sucul de la jumătate de lămâie, sare și piper.