Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Chiftele de mazăre cu cimbru și miere

O rețetă excelentă pentru micul tău dejun!

Pași de preparare

  • Se dezgheață mazărea verde în avans, se fierbe în apă sărată 3-5 minute până când se înmoaie. Se toarnă zeama într-un alt recipient.

  • Se adaugă la mazăre usturoiul și frunzele de cimbru, se bat cu blenderul de mână la viteză medie ca să se păstreze bucățele de mazăre, se sărează.

  • Separat se amestecă smântâna lichidă cu făina cernută, cașcavalul ras și ouăle bătute.

  • Se combină cele două amestecuri și se diluează cu puțină zeamă rămasă de la mazăre dacă este necesar. Se prăjesc chiftelele timp de 3-5 minute în ulei de gătit pe ambele părți.

  • Pentru sos se amestecă mierea și sosul cremă balsamic și se toarnă peste chiftele când se servesc.

Rețete care te-ar putea interesa

Chiftele de mazăre cu cimbru și miere
4 persoane 15-30 min Mediu
INGREDIENTE
  • <p><a href="https://bonduelle.ro/produs/mazare-verde-boabe-dulce-vapeur">1 pungă (400 g) Mazăre verde boabe dulce VAPEUR Bonduelle</a></p>
  • <p>2 ouă</p>
  • <p>100 g cașcaval ras</p>
  • <p>1 pahar făină de gr&acirc;u</p>
  • <p>1 pahar sm&acirc;nt&acirc;nă lichidă 0% grăsime</p>
  • <p>8 linguri miere lichidă</p>
  • <p>1-2 căței de usturoi</p>
  • <p>1 crenguță cimbru</p>
  • <p>4 linguri sos cremă balsamic</p>
  • <p>2 linguri ulei de gătit</p>
  • <p>Sare după gust</p>
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Se dezgheață mazărea verde în avans, se fierbe în apă sărată 3-5 minute până când se înmoaie. Se toarnă zeama într-un alt recipient.

  • Pasul 2

    Se adaugă la mazăre usturoiul și frunzele de cimbru, se bat cu blenderul de mână la viteză medie ca să se păstreze bucățele de mazăre, se sărează.

  • Pasul 3

    Separat se amestecă smântâna lichidă cu făina cernută, cașcavalul ras și ouăle bătute.

  • Pasul 4

    Se combină cele două amestecuri și se diluează cu puțină zeamă rămasă de la mazăre dacă este necesar. Se prăjesc chiftelele timp de 3-5 minute în ulei de gătit pe ambele părți.

  • Pasul 5

    Pentru sos se amestecă mierea și sosul cremă balsamic și se toarnă peste chiftele când se servesc.