Pași de preparare
-
Mai întâi tocăm morcovii cât mai mărunt și îi scurgem bine de apă.
-
Separat batem două ouă cu zahărul brun, adăugăm treptat uleiul, scorțișoara, nucșoara, praful de copt, făina și încorporăm în acest aluat cu morcovii și esența de vanilie.
-
Facem crema de brânza care cuprinde alte doua ouă, cremă de brânză, zahăr pudră, smântână și esență de vanilie. Radem puțină coajă de lămâie și lime.
-
Într-o formă de silicon puțin tapetată cu unt și făină adăugăm un strat de aluat de morcovi, un strat de cremă de brânza și tot așa până când formăm 2-3 straturi și terminăm compozițiile.
-
Introducem cheesecake-ul cu morcovi la cuptor pentru 40 - 50 min la 180°C până prinde o culoare rumenă. Lăsăm preparatul să se liniștească după ce l-am scos din cuptor și adăugăm peste mini cheesecake un amestec format din smântână grasă, puțin zahăr pudră, lime și lămâie. Decorăm după bunul plac cu fructe confiate, nuci pecan și frunze de mentă.