Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Chec cu spanac, ciuperci și buline de urdă

Un aperitiv delicios ce atrage, prin gust și aspect, în special copiii care nu sunt mari consumatori de brânzeturi și spanac. Irina Calistru

Pași de preparare

  • Faina se amestecă cu praful de copt.

  • Ciupercile se toacă mărunt, iar măslinele se taie rondele.

  • Se bat 2 ouă și se amestecă cu urda, smântâna, un praf de nucșoară, puțină sare și piper.

  • Spanacul decongelat se pasează la blender, în timp ce mărarul și pătrunjelul se toacă fin. Se bat bine 4 ouă, se adaugă laptele, uleiul, spanacul, măslinele și ciupercile și se amestecă totul bine. La sfârșit se încorporează ușor și făina cu praful de copt.

  • Se tapetează o tavă rotundă cu ulei și făină, apoi se toarnă compoziția. Crema de brânză se pune într-un pos care se introduce în aluat și se fac biluțe de brânză în interiorul compoziției.

  • Se dă checul la cuptor pentru aproximativ 50 minute.

  • Când s-a răcorit, se poate felia și servi fie simplu, fie alături de o cană cu iaurt sau lapte.

Rețete care te-ar putea interesa

Chec cu spanac, ciuperci și buline de urdă
8 persoane 15-30 min Simplu
INGREDIENTE
  • 200 g Spanac frunze întregi Bonduelle
  • 1 borcan (280 g) Ciuperci feliate Bonduelle
  • 50 ml. ulei de măsline
  • 150 g măsline
  • 100 ml. lapte
  • 225 g făină
  • 6 ouă
  • 1 plic praf de copt
  • 1 linguriță sare
  • 1 praf nucșoară
  • 1 legătură mărar
  • 250 g urdă
  • 100 g smântână
  • 100 g piper
  • 1 g pătrunjel
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Faina se amestecă cu praful de copt.

  • Pasul 2

    Ciupercile se toacă mărunt, iar măslinele se taie rondele.

  • Pasul 3

    Se bat 2 ouă și se amestecă cu urda, smântâna, un praf de nucșoară, puțină sare și piper.

  • Pasul 4

    Spanacul decongelat se pasează la blender, în timp ce mărarul și pătrunjelul se toacă fin. Se bat bine 4 ouă, se adaugă laptele, uleiul, spanacul, măslinele și ciupercile și se amestecă totul bine. La sfârșit se încorporează ușor și făina cu praful de copt.

  • Pasul 5

    Se tapetează o tavă rotundă cu ulei și făină, apoi se toarnă compoziția. Crema de brânză se pune într-un pos care se introduce în aluat și se fac biluțe de brânză în interiorul compoziției.

  • Pasul 6

    Se dă checul la cuptor pentru aproximativ 50 minute.

  • Pasul 7

    Când s-a răcorit, se poate felia și servi fie simplu, fie alături de o cană cu iaurt sau lapte.