Pași de preparare
-
Faina se amestecă cu praful de copt.
-
Ciupercile se toacă mărunt, iar măslinele se taie rondele.
-
Se bat 2 ouă și se amestecă cu urda, smântâna, un praf de nucșoară, puțină sare și piper.
-
Spanacul decongelat se pasează la blender, în timp ce mărarul și pătrunjelul se toacă fin. Se bat bine 4 ouă, se adaugă laptele, uleiul, spanacul, măslinele și ciupercile și se amestecă totul bine. La sfârșit se încorporează ușor și făina cu praful de copt.
-
Se tapetează o tavă rotundă cu ulei și făină, apoi se toarnă compoziția. Crema de brânză se pune într-un pos care se introduce în aluat și se fac biluțe de brânză în interiorul compoziției.
-
Se dă checul la cuptor pentru aproximativ 50 minute.
-
Când s-a răcorit, se poate felia și servi fie simplu, fie alături de o cană cu iaurt sau lapte.