Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Chec cu ciuperci și spanac

Vă recomand un aperitiv delicios, care îi va încânta pe musafiri. Oana Plăcintă

Pași de preparare

  • Pentru început, pregătești ingredientele. Tai cubulețe ciupercile și șunca. Dacă folosești spanac congelat, îl scurgi de apă. Dacă folosești spanac proaspăt, îl opărești 1 minut, apoi îl pui în apă foarte rece, pentru a-și menține culoarea, după care îl scurgi și îl pui în blender la tocat.

  • Amesteci făina cu praful de copt. Într-un vas, mixezi ouăle câteva minute, până își măresc volumul. Adaugi spanacul, uleiul, sarea, nucșoara și piperul. Oprești mixerul și cu o spatulă încorporezi parmezanul și făina cernută, împreună cu praful de copt, alternând cu laptele când aluatul se îngroașă. Repeți procedeul până se termină făina.

  • Peste compoziția rezultată adaugi ciupercile, șunca și verdeața. Amesteci încet, până se încorporează.

  • Tapetezi o formă de chec cu hârtie de copt și torni compoziția. Dai tava la cuptor, la foc mediu, pentru circa 40 de minute.

  • Lași să se răcorească și servești checul. Poftă bună!

Rețete care te-ar putea interesa

Chec cu ciuperci și spanac
4 persoane 30-45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 150 g Ciuperci întregi Bonduelle
  • 150 g Spanac frunze întregi Bonduelle
  • 60 ml. ulei de masline
  • 3 ouă de găină întregi
  • 150 g șuncă de curcan
  • 50 g parmezan
  • 100 ml. lapte
  • 200 g făină de grâu
  • 1 plic praf de copt
  • 1 linguriță sare
  • 1 praf piper
  • 1/2 linguriță nucșoară
  • 1 legătură mărar
  • 1 legatură pătrunjel
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Pentru început, pregătești ingredientele. Tai cubulețe ciupercile și șunca. Dacă folosești spanac congelat, îl scurgi de apă. Dacă folosești spanac proaspăt, îl opărești 1 minut, apoi îl pui în apă foarte rece, pentru a-și menține culoarea, după care îl scurgi și îl pui în blender la tocat.

  • Pasul 2

    Amesteci făina cu praful de copt. Într-un vas, mixezi ouăle câteva minute, până își măresc volumul. Adaugi spanacul, uleiul, sarea, nucșoara și piperul. Oprești mixerul și cu o spatulă încorporezi parmezanul și făina cernută, împreună cu praful de copt, alternând cu laptele când aluatul se îngroașă. Repeți procedeul până se termină făina.

  • Pasul 3

    Peste compoziția rezultată adaugi ciupercile, șunca și verdeața. Amesteci încet, până se încorporează.

  • Pasul 4

    Tapetezi o formă de chec cu hârtie de copt și torni compoziția. Dai tava la cuptor, la foc mediu, pentru circa 40 de minute.

  • Pasul 5

    Lași să se răcorească și servești checul. Poftă bună!