Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Chanakhi

Chanakhi este o mâncare tradițională georgiană pregătită în vase mici de lut.

Pași de preparare

  • Fă un strat de bucăți de carne mici pe fundul vasului.

  • Ia vinetele, umplute cu un amestec de grăsime animală ușor sărată, usturoi, ceapă rasă, pătrunjel și busuioc și pune-le peste carne.

  • Pune peste 2-3 bucăți de roșii decojite și tăiate în bucăți și 2 cartofi tăiați în jumătate, pe lungime. Presară sare și piper pe deasupra și dă la cuptor. Înainte de asta, fierbe cu capac, apoi îndepărtează capacul.

  • Chanakhi va fi gata în aproximativ 1,5 ore.

Rețete care te-ar putea interesa

Chanakhi
5 persoane peste 45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 0.8 kg carne de oaie (poate fi vită)
  • 2 roșii
  • 6 vinete
  • 200 g ceapă
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • 1 căpățână usturoi
  • 1 cartof
  • Sare
  • Piper
  • 1/2 legătură busuioc
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Fă un strat de bucăți de carne mici pe fundul vasului.

  • Pasul 2

    Ia vinetele, umplute cu un amestec de grăsime animală ușor sărată, usturoi, ceapă rasă, pătrunjel și busuioc și pune-le peste carne.

  • Pasul 3

    Pune peste 2-3 bucăți de roșii decojite și tăiate în bucăți și 2 cartofi tăiați în jumătate, pe lungime. Presară sare și piper pe deasupra și dă la cuptor. Înainte de asta, fierbe cu capac, apoi îndepărtează capacul.

  • Pasul 4

    Chanakhi va fi gata în aproximativ 1,5 ore.