1. >Rețete
  2. >Chanakhi

Chanakhi

Chanakhi este o mâncare tradițională georgiană pregătită în vase mici de lut.
Ușor
5 persoane
90 Minute
Scump
Ingrediente
pentru 5 persoane
0.8 kg carne de oaie (poate fi vită)

2 roșii

6 vinete

200 g ceapă

1/2 legătură pătrunjel

1 căpățână usturoi

1 cartof

Sare

Piper

1/2 legătură busuioc
Ingrediente pentru 5 persoane
0.8 kg carne de oaie (poate fi vită)

2 roșii

6 vinete

200 g ceapă

1/2 legătură pătrunjel

1 căpățână usturoi

1 cartof

Sare

Piper

1/2 legătură busuioc
  1. Pași 1
    Fă un strat de bucăți de carne mici pe fundul vasului.
  2. Pași 2
    Ia vinetele, umplute cu un amestec de grăsime animală ușor sărată, usturoi, ceapă rasă, pătrunjel și busuioc și pune-le peste carne.
  3. Pași 3
    Pune peste 2-3 bucăți de roșii decojite și tăiate în bucăți și 2 cartofi tăiați în jumătate, pe lungime. Presară sare și piper pe deasupra și dă la cuptor. Înainte de asta, fierbe cu capac, apoi îndepărtează capacul.
  4. Pași 4
    Chanakhi va fi gata în aproximativ 1,5 ore.
Sfaturi în bucătărie
Este de preferat să se pregătească câte o porție în fiecare vas.
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă
  • Ciorbă de fasole albă

    Descoperă rețeta de ciorbă cu fasole albă de la Bonduelle, bogată în fibre și proteine, pentru o dietă echilibrată.

  • Hummus de linte

    Un preparat cu specific libanez, ce poate fi servit atât cald, cât și rece, se prepară ușor și rapid...

  • Salată cu mazăre, măsline și pesto

    Gustul de salată mediteraneană poate fi ușor de reprodus și în bucătăria ta. Mazărea Vapeur Bonduell...