Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Cartofi umpluți cu carne și ciuperci

Pentru prima dată am mâncat cartofi umpluți în zona Clujului, mi-au plăcut atât de mult, încât aș face în fiecare zi. Florin Florin

Pași de preparare

  • Ceapa se taie cubulețe și o punem să se călească în uleiul bine încins până începe să devină aurie. Adăugăm ciupercile tăiate și le mai lăsăm câteva minute la călit.
  • Punem orezul, cimbrul, piperul și sarea după gustul nostru, iar la final o linguriță boia de ardei. Se mai lasă pe foc. Adăugăm carnea, amestecând bine compoziția.
  • Cartofii se curăță și se spălă. Cu un cuțit se face o gaură în mijlocul cartofilor, pentru o rămâne doar pereții. Apoi fiecare cartof se umple cu compoziția obținută. Într-un vas de ceramică se așază în picioare unul lângă altul, punem o cană de apă, foile de dafin și îi dăm la cuptor. Se lasă cam 35-40 minute, până încep cartofii să se înmoaie. Punem apoi câte o linguriță de pastă de ardei fiecărui cartof, dăm iar la cuptor pentru 5 minute. Se scoate din cuptor vasul cu cartofi, se așează pe platou și se pot servi. Poftă bună.

Rețete care te-ar putea interesa

Cartofi umpluți cu carne și ciuperci
5 persoane peste 45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 1 borcan (280 g) Ciuperci întregi Bonduelle
  • 2 cepe mari
  • 50 g orez
  • Cimbru
  • Sare
  • Piper
  • Boia dulce
  • 50 g ulei
  • 300 g carne tocată
  • Pastă ardei
  • 10 cartofi mari
  • 3-4 foi de dafin
  • Salata verde
  • Morcovi
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Ceapa se taie cubulețe și o punem să se călească în uleiul bine încins până începe să devină aurie. Adăugăm ciupercile tăiate și le mai lăsăm câteva minute la călit.

  • Pasul 2

    Punem orezul, cimbrul, piperul și sarea după gustul nostru, iar la final o linguriță boia de ardei. Se mai lasă pe foc. Adăugăm carnea, amestecând bine compoziția.

  • Pasul 3

    Cartofii se curăță și se spălă. Cu un cuțit se face o gaură în mijlocul cartofilor, pentru o rămâne doar pereții. Apoi fiecare cartof se umple cu compoziția obținută. Într-un vas de ceramică se așază în picioare unul lângă altul, punem o cană de apă, foile de dafin și îi dăm la cuptor. Se lasă cam 35-40 minute, până încep cartofii să se înmoaie. Punem apoi câte o linguriță de pastă de ardei fiecărui cartof, dăm iar la cuptor pentru 5 minute. Se scoate din cuptor vasul cu cartofi, se așează pe platou și se pot servi. Poftă bună.