Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Burger vegetal

O alternativă vegetariană pentru burgerul cu carne

Pași de preparare

  • Scoatem fasolea roșie din conservă și o punem într-un castron. O zdrobim cât să aibă o consistență omogenă. Este în regulă daca mai rămân și boabe de fasole întregi.

  • Adăugăm pesmetul, salsa de roșii, pudra de usturoi și de chilli și amestecăm compoziția obținută, mai întâi cu o lingură și apoi cu mâna pentru a încorpora bine toate ingredientele.

  • Formăm chiftelele buger și le așeazăm pe o tavă unsă cu ulei pe care o introducem în cuptorul încins la 180°C, pentru 15 minute, întorcând chiftelele la jumătatea timpului.

  • Când acestea sunt gata, pregătim farfuria: 2 foi de salată peste care punem sosul chilli, burgerul, jumătate de chiflă pe care o ungem cu maioneză, câteva felii de avocado, roșii și lime. Putem adăuga și câteva frunze de pătrunjel.

Rețete care te-ar putea interesa

Burger vegetal
3 persoane 30-45 min Mediu
INGREDIENTE
  • <p><a title="Fasole" href="https://bonduelle.ro/produs/conserva-fasole-rosie-suc-propriu">1 conservă (400 g) Fasole roșie boabe Bonduelle</a></p>
  • <p>200 g salsa de roșii</p>
  • <p>6 roșii cherry tăiate jumătăți</p>
  • <p>o jumătate de avocado</p>
  • <p>o jumătate de limetă</p>
  • <p>2 frunze de salată verde</p>
  • <p>1 lingură de maioneză vegetală</p>
  • <p>100 g pesmet</p>
  • <p>1 linguriță pudră de chilli</p>
  • <p>1 linguriță pudră de usturoi</p>
  • <p>sare, piper</p>
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Scoatem fasolea roșie din conservă și o punem într-un castron. O zdrobim cât să aibă o consistență omogenă. Este în regulă daca mai rămân și boabe de fasole întregi.

  • Pasul 2

    Adăugăm pesmetul, salsa de roșii, pudra de usturoi și de chilli și amestecăm compoziția obținută, mai întâi cu o lingură și apoi cu mâna pentru a încorpora bine toate ingredientele.

  • Pasul 3

    Formăm chiftelele buger și le așeazăm pe o tavă unsă cu ulei pe care o introducem în cuptorul încins la 180°C, pentru 15 minute, întorcând chiftelele la jumătatea timpului.

  • Pasul 4

    Când acestea sunt gata, pregătim farfuria: 2 foi de salată peste care punem sosul chilli, burgerul, jumătate de chiflă pe care o ungem cu maioneză, câteva felii de avocado, roșii și lime. Putem adăuga și câteva frunze de pătrunjel.