Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Budincuță de spanac

Apetisantă, delicioasă și ușor de preparat! Anișoara Ursan

Pași de preparare

  • Se călește în uleiul încins ceapa tăiată julien, apoi spanacul scurs bine de zeamă, se sărează și piperează după gust. Se adaugă și mixul de legume deshidratate fără sare, smântâna și apoi se amestecă cu lingura de lemn continuu, până scade toată zeama lăsată.

  • Se dă tigaia la o parte și se adaugă verdeața tocată fin. Se lasă să se răcească și se adaugă feliile de franzelă înmuiate în lapte și scurse bine, cașcavalul ras și albușurile de ou bătute spumă tare cu un praf de sare. Se amestecă ușor până la o omogenizare perfectă.

  • Se ung 2 forme mici cu unt, apoi se tapetează cu pesmet și se împarte compoziția. Deasupra se face câte o adâncitură cu o lingură, în care punem câte un gălbenuș de ou. Se dă la cuptor cca 20 minute. Se servesc calde.

Rețete care te-ar putea interesa

Budincuță de spanac
2 persoane 15-30 min Simplu
INGREDIENTE
  • 400 g Spanac frunză cu frunză Bonduelle
  • 2 felii franzelă
  • 50 ml. lapte
  • 1 ceapă roșie
  • 100 g cașcaval
  • 100 ml. smântână
  • 2 ouă
  • 50 g pesmet alb
  • 50 ml. ulei de măsline
  • 1 legătură mărar verde
  • 50 g amestec de legume deshidratate fara sare
  • 5 g sare
  • 3 g piper măcinat
  • 50 g unt
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Se călește în uleiul încins ceapa tăiată julien, apoi spanacul scurs bine de zeamă, se sărează și piperează după gust. Se adaugă și mixul de legume deshidratate fără sare, smântâna și apoi se amestecă cu lingura de lemn continuu, până scade toată zeama lăsată.

  • Pasul 2

    Se dă tigaia la o parte și se adaugă verdeața tocată fin. Se lasă să se răcească și se adaugă feliile de franzelă înmuiate în lapte și scurse bine, cașcavalul ras și albușurile de ou bătute spumă tare cu un praf de sare. Se amestecă ușor până la o omogenizare perfectă.

  • Pasul 3

    Se ung 2 forme mici cu unt, apoi se tapetează cu pesmet și se împarte compoziția. Deasupra se face câte o adâncitură cu o lingură, în care punem câte un gălbenuș de ou. Se dă la cuptor cca 20 minute. Se servesc calde.