Pași de preparare
-
Se fierbe conopida în apă cu sare aproximativ 5 minute și apoi se scurge apa.
-
Brânza de vaci, smântâna (100 g se păstrează pentru sos) și ouăle se bat cu mixerul, se adaugă pesmetul (2 linguri de pesmet se păstrează pentru tapetat tava de copt), praful de copt și se amestecă toate.
-
Se adaugă porumbul în aluat (se păstrează puțin pentru decor) și o mare parte din brânză (100 g din brânză se lasă, de asemenea, pentru sos).
-
În forma de copt se pune hârtie de copt, se unge cu unt și se presară pesmet.
-
Se pune conopida în formă, iar deasupra amestecul de brânză de vaci cu smântână și porumb. Se presară restul de porumb.
-
Se dă la cuptor la 170°C pentru 30 de minute, apoi se scade temperatura la 150°C și se mai coace încă 20-30 de minute.
-
Se prepară sosul: se amestecă restul de brânză de vaci și smântâna cu merișoarele. Se adaugă sare, zahăr și se amestecă toate până când se omogenizează.
-
Când budinca este gata, se servește cu sos.