Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Budincă cu porumb, brânză de vaci și sos de merișoare

O rețetă extrem de delicioasă!

Pași de preparare

  • Se fierbe conopida în apă cu sare aproximativ 5 minute și apoi se scurge apa.

  • Brânza de vaci, smântâna (100 g se păstrează pentru sos) și ouăle se bat cu mixerul, se adaugă pesmetul (2 linguri de pesmet se păstrează pentru tapetat tava de copt), praful de copt și se amestecă toate.

  • Se adaugă porumbul în aluat (se păstrează puțin pentru decor) și o mare parte din brânză (100 g din brânză se lasă, de asemenea, pentru sos).

  • În forma de copt se pune hârtie de copt, se unge cu unt și se presară pesmet.

  • Se pune conopida în formă, iar deasupra amestecul de brânză de vaci cu smântână și porumb. Se presară restul de porumb.

  • Se dă la cuptor la 170°C pentru 30 de minute, apoi se scade temperatura la 150°C și se mai coace încă 20-30 de minute.

  • Se prepară sosul: se amestecă restul de brânză de vaci și smântâna cu merișoarele. Se adaugă sare, zahăr și se amestecă toate până când se omogenizează.

  • Când budinca este gata, se servește cu sos.

Rețete care te-ar putea interesa

Budincă cu porumb, brânză de vaci și sos de merișoare
6 persoane peste 45 min Mediu
INGREDIENTE
  • <p><a href="https://bonduelle.ro/produs/conserva-porumb">1 conservă (340 g) Porumb dulce boabe Bonduelle</a></p>
  • <p><a href="https://bonduelle.ro/produs/conopida-congelata">1 pungă (400 g) Conopidă Bonduelle</a></p>
  • <p>500 g br&acirc;nză de vaci</p>
  • <p>500 g sm&acirc;nt&acirc;nă 20%</p>
  • <p>400 g cremă de br&acirc;nză</p>
  • <p>5 ouă</p>
  • <p>150 g pesmet</p>
  • <p>Unt pentru ungere</p>
  • <p>100 g merișoare</p>
  • <p>1 linguriță praf de copt</p>
  • <p>Zahăr după gust</p>
  • <p>Sare după gust</p>
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Se fierbe conopida în apă cu sare aproximativ 5 minute și apoi se scurge apa.

  • Pasul 2

    Brânza de vaci, smântâna (100 g se păstrează pentru sos) și ouăle se bat cu mixerul, se adaugă pesmetul (2 linguri de pesmet se păstrează pentru tapetat tava de copt), praful de copt și se amestecă toate.

  • Pasul 3

    Se adaugă porumbul în aluat (se păstrează puțin pentru decor) și o mare parte din brânză (100 g din brânză se lasă, de asemenea, pentru sos).

  • Pasul 4

    În forma de copt se pune hârtie de copt, se unge cu unt și se presară pesmet.

  • Pasul 5

    Se pune conopida în formă, iar deasupra amestecul de brânză de vaci cu smântână și porumb. Se presară restul de porumb.

  • Pasul 6

    Se dă la cuptor la 170°C pentru 30 de minute, apoi se scade temperatura la 150°C și se mai coace încă 20-30 de minute.

  • Pasul 7

    Se prepară sosul: se amestecă restul de brânză de vaci și smântâna cu merișoarele. Se adaugă sare, zahăr și se amestecă toate până când se omogenizează.

  • Pasul 8

    Când budinca este gata, se servește cu sos.