Pași de preparare
-
Punem sare în apă și lăsăm să fiarbă. Când apa cu sare fierbe, adăugăm conopida desfăcută în buchețele și lăsăm să fiarbă maxim 15 minute. Scurgem conopida de apă și o fărâmițăm cu furculița sau la robot. Batem bine două ouă și le amestecăm cu conopida. Luăm două castronele termorezistente, le învelim cu hârtie de copt și le ungem pe interior cu ulei de măsline.
-
Așezăm conopida în castronele de jur împrejur, astfel încât să ia forma acestora. Brânza proaspătă o amestecăm cu două ouă, mărarul tocat și mazărea Bonduelle.
-
Condimentăm cu sare după gust. Cu această compoziție umplem castronelele de conopidă. Introducem vasul în cuptorul încălzit pentru 35 de minute, până când budinca se rumenește. Scoatem din cuptor și servim. Poftă bună!!