Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Budincă de broccoli cu dovlecel

Un gust extraordinar și o aromă interesantă. Adrian Florea

Pași de preparare

  • Broccoli se lasă la decongelat. Între timp, se spală și se feliază dovlecelul. Într-o tavă tapetată cu puțin unt se aranjează legumele împreună cu brânza feliată: se pune, pe rând, câte o felie de dovlecel, apoi broccoli, apoi brânza și tot așa până se umple tava. Când se așează legumele în tavă, peste acestea se presară puțină sare și piper măcinat.

  • Se bagă la cuptorul preîncălzit timp de 35 de minute, după care se scoate și se verifică. Se presară deasupra emmentaler și măslinele feliate și se mai pune pentru încă 10 minute la cuptor.

  • La final, presărăm pătrunjel proaspăt, tocat mărunt.

  • Budinca se servește caldă. Poftă bună!

Rețete care te-ar putea interesa

Budincă de broccoli cu dovlecel
4 persoane 15-30 min Simplu
INGREDIENTE
  • 200 g Broccoli VAPEUR Bonduelle
  • 1 dovlecel (potrivit)
  • 300 g brânză de vacă
  • 100 g emmentaler
  • 100 g măsline negre
  • Sare
  • Piper
  • Unt
  • Pătrunjel
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Broccoli se lasă la decongelat. Între timp, se spală și se feliază dovlecelul. Într-o tavă tapetată cu puțin unt se aranjează legumele împreună cu brânza feliată: se pune, pe rând, câte o felie de dovlecel, apoi broccoli, apoi brânza și tot așa până se umple tava. Când se așează legumele în tavă, peste acestea se presară puțină sare și piper măcinat.

  • Pasul 2

    Se bagă la cuptorul preîncălzit timp de 35 de minute, după care se scoate și se verifică. Se presară deasupra emmentaler și măslinele feliate și se mai pune pentru încă 10 minute la cuptor.

  • Pasul 3

    La final, presărăm pătrunjel proaspăt, tocat mărunt.

  • Pasul 4

    Budinca se servește caldă. Poftă bună!