Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Budincă de brânză cu mazăre

Un gust extraordinar și o aromă interesantă. Oana Raica

Pași de preparare

  • Topim untul, adăugăm făina și apoi laptele rece și amestecăm mereu la foc mic până se formează sosul bechamel. Lăsăm sosul să se răcească.

  • După ce s-a răcit, adăugăm în el brânza, gălbenușurile, mazărea, sarea și piperul, după gust. Adăugăm și albușurile bătute spumă și amestecăm ușor.

  • Turnăm compoziția într-o formă termorezistentă unsă cu unt și tapetată cu pesmet; presărăm cașcavalul ras deasupra și dăm la cuptorul încălzit la 180 grade, pentru 30 de minute.

Rețete care te-ar putea interesa

Budincă de brânză cu mazăre
2 persoane 30-45 min Simplu
INGREDIENTE
  • <p><a href="https://bonduelle.ro/produs/conserva-mazare-verde">100 g Mazăre verde boabe dulce Bonduelle</a></p>
  • <p>250 g telemea de vacă</p>
  • <p>70 g făină</p>
  • <p>250 ml. lapte</p>
  • <p>4 ouă</p>
  • <p>50 g cașcaval ras</p>
  • <p>20 g unt</p>
  • <p>1 lingură pesmet</p>
  • <p>Sare</p>
  • <p>Piper</p>
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Topim untul, adăugăm făina și apoi laptele rece și amestecăm mereu la foc mic până se formează sosul bechamel. Lăsăm sosul să se răcească.

  • Pasul 2

    După ce s-a răcit, adăugăm în el brânza, gălbenușurile, mazărea, sarea și piperul, după gust. Adăugăm și albușurile bătute spumă și amestecăm ușor.

  • Pasul 3

    Turnăm compoziția într-o formă termorezistentă unsă cu unt și tapetată cu pesmet; presărăm cașcavalul ras deasupra și dăm la cuptorul încălzit la 180 grade, pentru 30 de minute.