Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Broccoli cu dressing italian picant

O salată de sezon excelentă!

Pași de preparare

  • Se fierbe broccoli în apă fierbinte, sărată timp de 4 minute. Apoi se strecoară, se clătește cu apă rece și se lasă în strecurătoare până se scurge toată apa.

  • Se taie ardeiul gras și roșiile uscate în bucăți mici. Măslinele se taie în jumătate transversal. Caperele se toacă mărunt.

  • Pentru sos, se amestecă ulei de măsline, muștar, zeama de lămâie, piper măcinat, sare, zahăr și usturoiul pisat. Se adaugă măsline, ardei gras și capere și se amestecă.

  • Se pune broccoli în sos și se lasă să stea deoparte 10 minute înainte de servire.

Rețete care te-ar putea interesa

Broccoli cu dressing italian picant
2 persoane 15-30 min Mediu
INGREDIENTE
  • <p><a href="https://bonduelle.ro/produs/broccoli-vapeur">1 pungă (400 g) Broccoli Vapeur Bonduelle</a></p>
  • <p>2 buc. ardei gras roșu</p>
  • <p>100 g roșii uscate</p>
  • <p>150 g măsline fără s&acirc;mburi</p>
  • <p>4 linguri capere</p>
  • <p>1 lăm&acirc;ie</p>
  • <p>2 lingurițe muștar cu boabe</p>
  • <p>3 linguri ulei de măsline</p>
  • <p>2 căței de usturoi</p>
  • <p>1 linguriță zahăr</p>
  • <p>Piper după gust</p>
  • <p>Sare după gust</p>
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Se fierbe broccoli în apă fierbinte, sărată timp de 4 minute. Apoi se strecoară, se clătește cu apă rece și se lasă în strecurătoare până se scurge toată apa.

  • Pasul 2

    Se taie ardeiul gras și roșiile uscate în bucăți mici. Măslinele se taie în jumătate transversal. Caperele se toacă mărunt.

  • Pasul 3

    Pentru sos, se amestecă ulei de măsline, muștar, zeama de lămâie, piper măcinat, sare, zahăr și usturoiul pisat. Se adaugă măsline, ardei gras și capere și se amestecă.

  • Pasul 4

    Se pune broccoli în sos și se lasă să stea deoparte 10 minute înainte de servire.