Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Brioșe cu piept de pui și ciuperci

Un gust extraordinar și o aromă interesantă. Adrian Florea

Pași de preparare

 • Pieptul de pui se spală și se condimentează cu sare, piper și oregano, apoi se pune la prăjit într-o tigaie cu puțin ulei. Se lasă câte 2-3 minute pe fiecare parte, până se rumenește. Se lasă la răcit, după care se taie în fâșii mici, pentru a fi adăugat în compoziție.

 • Pregătim compoziția: ouăle le batem spumă cu telul, peste care presărăm un praf de sare. Adăugăm: laptele, apa minerală și uleiul, apoi încorporăm făina, amestecând continuu pentru a nu se forma cocoloașe. Punem și o lingură de smânână, pentru a fi si mai pufoase (opțional).

 • Legumele: ardeiul se spală și se toacă în cubulețe mici; feliile de ciuperci, dacă sunt prea mari, se taie pe jumătate, iar măslinele se taie rondele. Adăugăm toate legumele împreună cu bucățelele de piept de pui și brânza mărunțită în compoziție și amestecăm bine. La final se adaugă puțin piper măcinat și praful de copt și amestecăm până sunt încorporate toate ingredientele.

 • Într-o tavă de aragaz, am așezat formele pentru brioșe din silicon (sau puteți folosi o tavă pentru briose) în care am pus câte o hârtiuță. Formele se umplu cu compoziția obținută, cam trei sferturi. Se bagă la cuptorul încins pentru 35-40 minute până prind o culoare aurie deasupra.

 • Pot fi servite reci sau calde! Poftă bună!

Rețete care te-ar putea interesa

Brioșe cu piept de pui și ciuperci
4 persoane 15-30 min Simplu
INGREDIENTE
Pași de preparare
 • Pasul 1

  Pieptul de pui se spală și se condimentează cu sare, piper și oregano, apoi se pune la prăjit într-o tigaie cu puțin ulei. Se lasă câte 2-3 minute pe fiecare parte, până se rumenește. Se lasă la răcit, după care se taie în fâșii mici, pentru a fi adăugat în compoziție.

 • Pasul 2

  Pregătim compoziția: ouăle le batem spumă cu telul, peste care presărăm un praf de sare. Adăugăm: laptele, apa minerală și uleiul, apoi încorporăm făina, amestecând continuu pentru a nu se forma cocoloașe. Punem și o lingură de smânână, pentru a fi si mai pufoase (opțional).

 • Pasul 3

  Legumele: ardeiul se spală și se toacă în cubulețe mici; feliile de ciuperci, dacă sunt prea mari, se taie pe jumătate, iar măslinele se taie rondele. Adăugăm toate legumele împreună cu bucățelele de piept de pui și brânza mărunțită în compoziție și amestecăm bine. La final se adaugă puțin piper măcinat și praful de copt și amestecăm până sunt încorporate toate ingredientele.

 • Pasul 4

  Într-o tavă de aragaz, am așezat formele pentru brioșe din silicon (sau puteți folosi o tavă pentru briose) în care am pus câte o hârtiuță. Formele se umplu cu compoziția obținută, cam trei sferturi. Se bagă la cuptorul încins pentru 35-40 minute până prind o culoare aurie deasupra.

 • Pasul 5

  Pot fi servite reci sau calde! Poftă bună!

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.