1. >Rețete
  2. >Brioșe cu piept de pui și ciuperci

Brioșe cu piept de pui și ciuperci

Un gust extraordinar și o aromă interesantă!
Ușor
4 persoane
15 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 4 persoane
1 borcan (280 g) Ciuperci feliate Bonduelle

100 g piept de pui

4 ouă

1/2 ardei roșu

Lapte

Apă minerală

Ulei

Făină

Praf de copt

7-8 măsline

Smântână

100 g brânză de vaci

Pătrunjel verde

Sare
Ingrediente pentru 4 persoane
1 borcan (280 g) Ciuperci feliate Bonduelle

100 g piept de pui

4 ouă

1/2 ardei roșu

Lapte

Apă minerală

Ulei

Făină

Praf de copt

7-8 măsline

Smântână

100 g brânză de vaci

Pătrunjel verde

Sare
  1. Pași 1
    Pieptul de pui se spală și se condimentează cu sare, piper și oregano, apoi se pune la prăjit într-o tigaie cu puțin ulei. Se lasă câte 2-3 minute pe fiecare parte, până se rumenește. Se lasă la răcit, după care se taie în fâșii mici, pentru a fi adăugat în compoziție.
  2. Pași 2
    Pregătim compoziția: ouăle le batem spumă cu telul, peste care presărăm un praf de sare. Adăugăm: laptele, apa minerală și uleiul, apoi încorporăm făina, amestecând continuu pentru a nu se forma cocoloașe. Punem și o lingură de smânână, pentru a fi si mai pufoase (opțional).
  3. Pași 3
    Legumele: ardeiul se spală și se toacă în cubulețe mici, feliile de ciuperci, dacă sunt prea mari, se taie pe jumătate, iar măslinele se taie rondele. Adăugăm toate legumele împreună cu bucățelele de piept de pui și brânza mărunțită în compoziție și amestecăm bine. La final se adaugă puțin piper măcinat și praful de copt și amestecăm până sunt încorporate toate ingredientele.
  4. Pași 4
    Întro tavă de aragaz, am așezat formele pentru brioșe din silicon (sau puteți folosi o tavă pentru briose) în care am pus câte o hârtiuță. Formele se umplu cu compoziția obținută, cam trei sferturi. Se bagă la cuptorul încins pentru 3540 minute până prind o culoare aurie deasupra.
  5. Pași 5
    Pot fi servite reci sau calde! Poftă bună!
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă
  • Salată asiatică cu orez

    Specifică bucătăriei chinezești, salata cu orez va reprezenta o inovație în cartea ta de rețete. Un prânz sățios va fi asigurat de gustul fresh al acestei rețete.

  • Brioșe cu ciuperci și cașcaval

    O rețetă pregătită de Jamila!

  • Rigatoni cu fasole albă

    O rețetă foarte hrănitoare și potrivită în anotimpul rece.