1. >Rețete
  2. >Biban de mare cu supă de mazăre și mentă

Biban de mare cu supă de mazăre și mentă

O rețetă rapidă pentru o seară frumoasă în familie.
Ușor
2 persoane
15 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 2 persoane
1 conservă (400 g) Mazăre verde dulce boabe Bonduelle

1/2 lime

Ulei de măsline extra virgin

2 bibani de mare

4 cepe mici

100 ml. smântână pentru gătit

3 grăunți de usturoi

Mărar

Mentă

50 g unt

Sare

300 ml. apă
Ingrediente pentru 2 persoane
1 conservă (400 g) Mazăre verde dulce boabe Bonduelle

1/2 lime

Ulei de măsline extra virgin

2 bibani de mare

4 cepe mici

100 ml. smântână pentru gătit

3 grăunți de usturoi

Mărar

Mentă

50 g unt

Sare

300 ml. apă
  1. Pași 1
    Se sărează și se stropesc cu zeama de lime și cu uleiul de măsline fileurile de pește. Se așează pe partea fără piele pe hârtie de copt într-un vas termorezistent și se dau la cuptorul preîncălzit, la 180°C, pentru 8-10 minute.
  2. Pași 2
    Pentru supa de mazăre: se topește untul într-o oală, se adaugă ceapa, usturoiul, se gătesc până când se înmoaie și se dau deoparte.
  3. Pași 3
    Se fierbe mazărea în apă cu sare pentru 5 minute, la foc mic. Se ia de pe foc, se adaugă frunzele de mentă, ceapa, usturoiul și se mixează bine cu ajutorul unui blender. Se trece printr-o strecurătoare fină, se amestecă cu smântână lichidă și se dă din nou într-un clocot. Se asezonează cu sare, dacă mai este nevoie.
  4. Pași 4
    Pentru servire: se pune supa de mazăre în farfurii și deasupra se așează câte două fileuri de biban, după care se stropește totul cu puțin ulei de măsline extravirgin.
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă
  • Salată asiatică cu orez

    Specifică bucătăriei chinezești, salata cu orez va reprezenta o inovație în cartea ta de rețete. Un prânz sățios va fi asigurat de gustul fresh al acestei rețete.

  • Supă cremă de legume verzi

    O supă cremă din legume verzi, hrănitoare si delicioasă! Gustul special este dat de combinatia legum...

  • Legume mexicane cu orez

    Un preparat vegetarian, numai bun pentru un prânz consistent.