Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Biban de mare cu supă de mazăre și mentă

O rețetă rapidă pentru o seară frumoasă în familie. Alexandra Datcu

Pași de preparare

 • Se sărează și se stropesc cu zeama de lime și cu uleiul de măsline fileurile de pește. Se așează pe partea fără piele pe hârtie de copt într-un vas termorezistent și se dau la cuptorul preîncălzit, la 180°C, pentru 8-10 minute.

 • Pentru supa de mazăre: se topește untul într-o oală, se adaugă ceapa, usturoiul, se gătesc până când se înmoaie și se dau deoparte.

 • Se fierbe mazărea în apă cu sare pentru 5 minute, la foc mic. Se ia de pe foc, se adaugă frunzele de mentă, ceapa, usturoiul și se mixează bine cu ajutorul unui blender. Se trece printr-o strecurătoare fină, se amestecă cu smântână lichidă și se dă din nou într-un clocot. Se asezonează cu sare, dacă mai este nevoie.

 • Pentru servire: se pune supa de mazăre în farfurii și deasupra se așează câte două fileuri de biban, după care se stropește totul cu puțin ulei de măsline extra-virgin.

Rețete care te-ar putea interesa

Biban de mare cu supă de mazăre și mentă
2 persoane 15-30 min Simplu
INGREDIENTE
Pași de preparare
 • Pasul 1

  Se sărează și se stropesc cu zeama de lime și cu uleiul de măsline fileurile de pește. Se așează pe partea fără piele pe hârtie de copt într-un vas termorezistent și se dau la cuptorul preîncălzit, la 180°C, pentru 8-10 minute.

 • Pasul 2

  Pentru supa de mazăre: se topește untul într-o oală, se adaugă ceapa, usturoiul, se gătesc până când se înmoaie și se dau deoparte.

 • Pasul 3

  Se fierbe mazărea în apă cu sare pentru 5 minute, la foc mic. Se ia de pe foc, se adaugă frunzele de mentă, ceapa, usturoiul și se mixează bine cu ajutorul unui blender. Se trece printr-o strecurătoare fină, se amestecă cu smântână lichidă și se dă din nou într-un clocot. Se asezonează cu sare, dacă mai este nevoie.

 • Pasul 4

  Pentru servire: se pune supa de mazăre în farfurii și deasupra se așează câte două fileuri de biban, după care se stropește totul cu puțin ulei de măsline extra-virgin.

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.