Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Bărcuțe de cartofi dulci cu năut

Gustos și hrănitor! O rețetă potrivită pentru un prânz in familie.

Pași de preparare

  • Încălzim cuptorul la 180 de grade după care introducem cartofii dulci tăiați pe jumătate pentru aproximativ 45-50 de minute. Lăsăm să se răcească puțin și apoi îi găurim cu ajutorul unei linguri.

  • Încingem o tigaie de teflon la foc mediu, adaugăm năutul după ce s-a încins tigaia și îl rumenim până ce capătă o culoare aurie.

  • Adăugăm uleiul de măsline în tigaia cu năut, apoi adăugăm usturoiul și îl rumenim puțin. Adăugăm ulterior spanacul (cam cât cuprinzi în două mâini) și smântâna lichidă. Asezonează după gust cu sare, piper și curry. Se lasă tigaia pe foc până se leagă compoziția, apoi oprim flacăra și se lasă câteva minute să se odihnească.

  • Adăugăm compoziția obținută în bărcuțele de cartofi, presărăm fulgii de ardei iute și decorăm cu microplante.

Rețete care te-ar putea interesa

Bărcuțe de cartofi dulci cu năut
2 persoane 15-30 min Mediu
INGREDIENTE
  • 1 conservă (65 g) Năut Bonduelle

  • 200 ml smântână dulce de gătit

  • 2 cartofi dulci de mărime medie

  • baby spanac 

  • 1 cățel de usturoi tocat mărunt

  • câteva fire de microplante ridiche roșie

  • 1 lingură ulei de măsline

  • 1 lingură tahini

  • 1 linguriță curry

  • un vârf de lingură fulgi de ardei iute

  • sare și piper după gust

Pași de preparare
  • Pasul 1

    Încălzim cuptorul la 180 de grade după care introducem cartofii dulci tăiați pe jumătate pentru aproximativ 45-50 de minute. Lăsăm să se răcească puțin și apoi îi găurim cu ajutorul unei linguri.

  • Pasul 2

    Încingem o tigaie de teflon la foc mediu, adaugăm năutul după ce s-a încins tigaia și îl rumenim până ce capătă o culoare aurie.

  • Pasul 3

    Adăugăm uleiul de măsline în tigaia cu năut, apoi adăugăm usturoiul și îl rumenim puțin. Adăugăm ulterior spanacul (cam cât cuprinzi în două mâini) și smântâna lichidă. Asezonează după gust cu sare, piper și curry. Se lasă tigaia pe foc până se leagă compoziția, apoi oprim flacăra și se lasă câteva minute să se odihnească.

  • Pasul 4

    Adăugăm compoziția obținută în bărcuțele de cartofi, presărăm fulgii de ardei iute și decorăm cu microplante.

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.