Pași de preparare
-
Încălzim cuptorul la 180 de grade după care introducem cartofii dulci tăiați pe jumătate pentru aproximativ 45-50 de minute. Lăsăm să se răcească puțin și apoi îi găurim cu ajutorul unei linguri.
-
Încingem o tigaie de teflon la foc mediu, adaugăm năutul după ce s-a încins tigaia și îl rumenim până ce capătă o culoare aurie.
-
Adăugăm uleiul de măsline în tigaia cu năut, apoi adăugăm usturoiul și îl rumenim puțin. Adăugăm ulterior spanacul (cam cât cuprinzi în două mâini) și smântâna lichidă. Asezonează după gust cu sare, piper și curry. Se lasă tigaia pe foc până se leagă compoziția, apoi oprim flacăra și se lasă câteva minute să se odihnească.
-
Adăugăm compoziția obținută în bărcuțele de cartofi, presărăm fulgii de ardei iute și decorăm cu microplante.