Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Ardei umpluți cu orez și legume

Un preparat vegetarian și foarte sățios, potrivit pentru masa de seară!

Pași de preparare

  • Pregătim ingredientele. Tocăm mărunt: ceapa roșie, usturoiul, ciupercile și mărarul și dăm pe răzătoare mozzarella. Continuăm să tăiem morcovii și ardeiul iute.

  • Luăm ardeii grași și le tăiem partea de sus, capacul și îndepărtăm semințele.

  • Într-o tigaie punem ulei și călim ceapa și usturoiul la foc mediu, adăugând după gust, sare și piper. Adăugăm treptat: ardeiul iute, orezul, stocul de legume și după 7 minute punem morcovii, lintea și ciupercile, rozmarin, mărar, cimbru. Când se absoarbe lichidul, adăugăm roșiile cubulețe din conservă și mai lăsăm pe foc 2 minute.

  • Umplem ardeii grași pregătiți la pasul 2 cu amestecul din tigaie, adăugăm mozzarella și puțin mărar, după care punem capacul la loc.

  • Așezăm toți ardeii într-o tavă în care punem stoc de legume, roșii cuburi, câteva crenguțe de cimbrișor și le dam la cuptor pentru aproximativ 50 minute.

Rețete care te-ar putea interesa

Ardei umpluți cu orez și legume
4 persoane peste 45 min Mediu
INGREDIENTE
  • <p><a title="Ciuperci" href="https://bonduelle.ro/produs/ciuperci-feliate-sterilizate">1 borcan (280 g) ciuperci felii Bonduelle</a></p>
  • <p><a title="Morcovi" href="https://bonduelle.ro/produs/conserva-morcovi-tineri">200 g Morcovi tineri extra-fini Bonduelle</a></p>
  • <p><a title="Linte" href="https://bonduelle.ro/produs/conserva-linte">150 g Linte Bonduelle</a></p>
  • <p>100 g orez cu bob lung</p>
  • <p>300 g roșii cubulețe conservă</p>
  • <p>200 g mozzarella</p>
  • <p>500 ml stoc de legume</p>
  • <p>3 linguri ulei de măsline</p>
  • <p>4 ardei grași</p>
  • <p>10 roșii mici</p>
  • <p>1 ardei iute</p>
  • <p>1 ceapă roșie</p>
  • <p>4 căței de usturoi</p>
  • <p>2 legături mărar</p>
  • <p>2 crenguțe rozmarin</p>
  • <p>1 v&acirc;rf de linguriță cimbru</p>
  • <p>sare, piper</p>
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Pregătim ingredientele. Tocăm mărunt: ceapa roșie, usturoiul, ciupercile și mărarul și dăm pe răzătoare mozzarella. Continuăm să tăiem morcovii și ardeiul iute.

  • Pasul 2

    Luăm ardeii grași și le tăiem partea de sus, capacul și îndepărtăm semințele.

  • Pasul 3

    Într-o tigaie punem ulei și călim ceapa și usturoiul la foc mediu, adăugând după gust, sare și piper. Adăugăm treptat: ardeiul iute, orezul, stocul de legume și după 7 minute punem morcovii, lintea și ciupercile, rozmarin, mărar, cimbru. Când se absoarbe lichidul, adăugăm roșiile cubulețe din conservă și mai lăsăm pe foc 2 minute.

  • Pasul 4

    Umplem ardeii grași pregătiți la pasul 2 cu amestecul din tigaie, adăugăm mozzarella și puțin mărar, după care punem capacul la loc.

  • Pasul 5

    Așezăm toți ardeii într-o tavă în care punem stoc de legume, roșii cuburi, câteva crenguțe de cimbrișor și le dam la cuptor pentru aproximativ 50 minute.