Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Ardei umplut cu ciuperci

Ardei cu sos la cuptor, umplut cu carne, orez și ciuperci. Maria Șandru

Pași de preparare

  • Ciupercile le punem într-un castron.
  • Începem să tăiem ceapa cât mai mărunt și o punem la călit. Orezul îl punem peste ceapă, apoi adăugăm carnea și ciupercile, sărăm și piperăm după gustul nostru și punem cimbrul.
  • Ardeiul se umple cu compoziția obținuta. Într-o oală de pământ aranjăm ardeiul, crenguța de cimbru, foile de dafin și introducem oala în cuptor.
  • Acoperim și lăsăm să fiarbă, iar spre final punem bulionul.
  • Scoatem oala din cuptor, presărăm mărar verde și putem servi cu smântână.

Rețete care te-ar putea interesa

Ardei umplut cu ciuperci
4 persoane 30-45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 1 borcan (280 g) Ciuperci feliate Bonduelle
  • 400 g carne tocată
  • 1 crenguță cimbru
  • 8-10 ardei grași pentru umplut
  • 80 g orez
  • 2 cepe măricele
  • Sare
  • Piper
  • 3 linguri ulei
  • Smântână
  • Mărar
  • Foi de dafin
  • Bulion
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Ciupercile le punem într-un castron.

  • Pasul 2

    Începem să tăiem ceapa cât mai mărunt și o punem la călit. Orezul îl punem peste ceapă, apoi adăugăm carnea și ciupercile, sărăm și piperăm după gustul nostru și punem cimbrul.

  • Pasul 3

    Ardeiul se umple cu compoziția obținuta. Într-o oală de pământ aranjăm ardeiul, crenguța de cimbru, foile de dafin și introducem oala în cuptor.

  • Pasul 4

    Acoperim și lăsăm să fiarbă, iar spre final punem bulionul.

  • Pasul 5

    Scoatem oala din cuptor, presărăm mărar verde și putem servi cu smântână.