Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Aperitiv cu spanac și pește

O experiență culinară. Oana Raica

Pași de preparare

  • Untul se topește. Se adaugă spanacul stors bine, făina și se amestecă până se leagă. Se stinge cu laptele călduț, adăugat puțin câte puțin, și se amestecă bine. Se ia de pe foc și se lasă să se răcească, apoi se adaugă gălbenușurile, albușurile bătute spumă, un praf de sare și piper. Se toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coace în cuptorul încins, aproximativ 20 de minute (după 10 minute focul se reduce).
  • Semințele de susan se prăjesc cu grijă să nu se ardă și se lasă la o parte, să se răcească. Blatul copt se scoate din cuptor și se desprinde imediat de pe hârtia de copt. Se pune pe un șervet uscat, iar când se răcește, se taie în forme de cerculețe și se umplu câte 2 cu pasta de pește și se trec prin semințele de susan prăjite și răcite.
  • Pasta de pește se face astfel: Untul (ideal 82% grăsime) la temperatura camerei se freaca spumă. Peștele scurs se pasează și se adaugă câte puțin peste unt amestecând continuu și cu grijă să nu se taie pasta. După ce am terminat de încorporat peștele adăugăm în fir subțire uleiul amestecând continuu. La final se obține o pasta de pește foarte pufoasă și gustoasă peste care mai adaugăm sare de lămâie, sare, ceapă sau usturoi (eu am ceapa dată pe razatoarea mica). Amestecâm ușor și dăm la frigider pt 10-15 minute.

Rețete care te-ar putea interesa

Aperitiv cu spanac și pește
8 persoane peste 45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 1 pungă (400 g) Spanac tocat Bonduelle
  • 100 g făină
  • 100 g unt
  • 200 ml. lapte
  • 4 ouă
  • 1 conservă pește în ulei
  • 150 g unt la temperatura camerei
  • 50 ml. ulei
  • Sare de lămâie
  • Sare
  • Dupa gust ceapă sau usturoi
  • 100 g semințe de susan
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Untul se topește. Se adaugă spanacul stors bine, făina și se amestecă până se leagă. Se stinge cu laptele călduț, adăugat puțin câte puțin, și se amestecă bine. Se ia de pe foc și se lasă să se răcească, apoi se adaugă gălbenușurile, albușurile bătute spumă, un praf de sare și piper. Se toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coace în cuptorul încins, aproximativ 20 de minute (după 10 minute focul se reduce).

  • Pasul 2

    Semințele de susan se prăjesc cu grijă să nu se ardă și se lasă la o parte, să se răcească. Blatul copt se scoate din cuptor și se desprinde imediat de pe hârtia de copt. Se pune pe un șervet uscat, iar când se răcește, se taie în forme de cerculețe și se umplu câte 2 cu pasta de pește și se trec prin semințele de susan prăjite și răcite.

  • Pasul 3

    Pasta de pește se face astfel: Untul (ideal 82% grăsime) la temperatura camerei se freaca spumă. Peștele scurs se pasează și se adaugă câte puțin peste unt amestecând continuu și cu grijă să nu se taie pasta. După ce am terminat de încorporat peștele adăugăm în fir subțire uleiul amestecând continuu. La final se obține o pasta de pește foarte pufoasă și gustoasă peste care mai adaugăm sare de lămâie, sare, ceapă sau usturoi (eu am ceapa dată pe razatoarea mica). Amestecâm ușor și dăm la frigider pt 10-15 minute.