Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Aperitiv cu spanac si pancetta

O rețetă frumoasă, ușor de preparat. Felicia Măciucă

Pași de preparare

  • Se prepară aluatul astfel: făina se amestecă cu drojdia dizolvată în puțin lapte călduț, cu restul de lapte, puțină săre, smântână și ulei. Se frământă aluatul până ce devine elastic și nu se mai lipește de mâini. Se pune într-un castron, se presără cu făină și se lasă la loc cald să crească până își dublează volumul.

  • Într-un castron se pune spanacul dezghețat și se amestecă cu ceapa tocată fin, smântâna, pancetta și un praf de sare. Aluatul crescut se împarte în două părți egale. Se întinde o foaie care se așează pe fundul detașabil al unei forme de tort. Pe această foaie se întinde umplutura, lăsând liber un spațiu de cca. 1 cm la margine.

  • Se acoperă cu a doua foaie. În centru se așează un pahar cu gura în jos, iar foaia se taie în 4 sferturi. Fiecare sfert se taie în două, apoi în 3. Trebuie să rezulte 24 bucăți. Fiecare fâșie, apucând de margini, se răsucește de trei ori.

  • Se unge cu ou, se presară cu semințe și se coace până devine aurie. Rămâne fragedă 2 zile.

Rețete care te-ar putea interesa

Aperitiv cu spanac si pancetta
2 persoane peste 45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 100 g Spanac tocat Bonduelle
  • 15 g drojdie
  • 2 linguri smântână
  • 200 ml. lapte
  • 1/2 linguriță sare
  • 100 ml. ulei
  • 300 g făină
  • 50 g pancetta
  • 2 linguri cremă de brânză cu smântână
  • 2 linguri ceapă verde
  • 1 gălbenuș ou
  • 25 g semințe susan și floarea soarelui
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Se prepară aluatul astfel: făina se amestecă cu drojdia dizolvată în puțin lapte călduț, cu restul de lapte, puțină săre, smântână și ulei. Se frământă aluatul până ce devine elastic și nu se mai lipește de mâini. Se pune într-un castron, se presără cu făină și se lasă la loc cald să crească până își dublează volumul.

  • Pasul 2

    Într-un castron se pune spanacul dezghețat și se amestecă cu ceapa tocată fin, smântâna, pancetta și un praf de sare. Aluatul crescut se împarte în două părți egale. Se întinde o foaie care se așează pe fundul detașabil al unei forme de tort. Pe această foaie se întinde umplutura, lăsând liber un spațiu de cca. 1 cm la margine.

  • Pasul 3

    Se acoperă cu a doua foaie. În centru se așează un pahar cu gura în jos, iar foaia se taie în 4 sferturi. Fiecare sfert se taie în două, apoi în 3. Trebuie să rezulte 24 bucăți. Fiecare fâșie, apucând de margini, se răsucește de trei ori.

  • Pasul 4

    Se unge cu ou, se presară cu semințe și se coace până devine aurie. Rămâne fragedă 2 zile.